Postup přípravy receptu Kuřecí řízečky na víně s rajčátky:
Nejprve oloupeme cibuli a česnek, cibuli nakrájíme na kolečka a česnek prolisujeme. Rajčatům lehce nařízneme křížem slupku, spaříme je vroucí vodou, zchladíme a oloupeme. Potom je rozčtvrtíme, zbavíme semen a nakrájíme na menší kostičky. Maso opláchneme, osušíme lehce papírovou kuchyňskou utěrkou, osolíme a opepříme. Olej rozehřejeme v pánvi a řízky na něm opékáme po obou stranách asi 6 minuty. Poté je vyjmeme a uchováme v teple. Cibuli a česnek vložíme do pánve a opečeme na výpeku z řízků. Přidáme rajčata a bobkový list. Přilijeme červené víno a společně vaříme asi 12 minut. Omáčku s červeným vínem ochutíme solí a pepřem a přidáme dvě lžíce posekané bazalky. Řízky vložíme zpět do omáčky a necháme krátce dojít. Podáváme s bramborovými kroketami nebo opékanými bramborami.