Postup přípravy receptu Kuřecí slimáčci s vůní léta:
Maso opláchneme, osušíme, nařežeme, vyklepeme na tenký řízek. Každý plátek potřeme hořčicí, pokapeme sójovkou, osolíme špetkou soli, okořeníme a posypeme strouhaným sýrem. Maso pevně zavineme do rolády. Tu nakrájíme na 2 cm kolečka a ponapichujeme je na jehlice. Takto připravené maso na trošce oleje opražíme doměkka.
Připravíme si omáčku. Zeleninu umyjeme, nakrájíme na menší kousky, vložíme do mixéru, přidáme bazalku, kečup, olivový olej, ocet, cukr, mletou papriku a česnek. Všechno důkladně rozmixujeme, ochutnáme a dle potřeby dochutíme.
Maso naservírujeme na talíře, podáváme s omáčkou, rýží a salátem.