Postup přípravy receptu Kuřecí stehna v hořčicové omáčce:
Maso lehce osolíme a opepříme, potřeme lehce hořčicí a necháme chvíli odležet.
V kastrolu na oleji rychle osmažíme maso dohněda, vyjmeme ho a přikryté uložíme. Na oleji po mase usmažíme skoro dozlatova drobně nakrájenou cibuli, přidáme drobně nasekaný česnek. Pak zeleninu zaprášíme moukou a uděláme lehce hnědou cibulovou jíšku. Zalijeme 1/3 studeného vývaru a zamícháme na hustou kaši. Opět přilijeme 1/3 vývaru, přidáme zbytek hořčice, soj. omáčku a cukr a rozvaříme na kaši. Potom přidáme zbytek vývaru a povaříme. Nakonec přidáme osmažené kuřecí maso i se šťávou, co pustilo při uložení, mírně vaříme asi 30 minut. Když maso hotové, opatrně je vyjmeme, přivedeme omáčku více do varu a zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně. Krátce povaříme, vrátíme maso a odstavíme.