Použité suroviny receptu Kynutý chlebík s rozinkami:
150 g rozinek
| 1 lžíce brandy
| 1 lžička pomerančové kůry
| 240 ml mléka
| 25 g másla
| 340 g mouky
| špetka soli
| sušené droždí
| 40 g cukru
| 35 g másla
| 1 vejce
| 1 lžíce smetany
Postup přípravy receptu Kynutý chlebík s rozinkami:
Rozinky, brandy a pomerančovou kůru smícháme a necháme trochu změknout. Mezitím zahříváme mléko s 25 g másla, dokud se máslo nerozpustí. Zchladíme. Mouku, droždí, cukr a špetku soli promícháme. Přilijeme mléko s máslem a uhněteme těsto. Rozválíme do obdélníku velikosti asi 20 x 40 cm. Potřeme zbytkem rozpuštěného másla a posypeme směsí rozinek v brandy. Zavineme a vložíme do vymazané formy švem dolů. Zakryjeme utěrkou a necháme 90 minut v teplém místě kynout. Vejce rozkvedláme s mlékem a rozinkový chlebík s touto směsí potřeme. Troubu rozpálíme na 200 °C. Chlebíček pečeme 20 minut, pak teplotu snížíme a dalších 20 - 25 minut dopékáme, až získá zlatohnědou barvu.
Fotky receptu Kynutý chlebík s rozinkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!