Použité suroviny receptu Maďarská pikantní fazolačka:
1 hrnek fazole
| 3 ks větší brambory
| 1 ks cibule
| 4 ks bobkový list
| 5 ks nové koření
| 5 ks pepř
| 1 lžička sladká paprika
| 1 lžička pálivá paprika
| 1 lžička sůl
| 1 kus klobása
| 1 kus uzené maso
Postup přípravy receptu Maďarská pikantní fazolačka:
Fazole s uzeným masem a kořením vaříme v papiňáku cca 3/4 hodiny - nesolíme předem. Zvlášť si na sádle opečeme na kolečka nakrájenou klobásu a po odstavení z plotny u ní rozpustíme papriku dle chuti sladkou a pálivou. Uzené vyjmeme a buď nakrájíme zpět do polévky, nebo sníme zvlášt. Klobásu v paprice dáme do polévky a ještě povaříme, na závěr zahustíme smetanou s moukou.