Postup přípravy receptu Marinovaná ryba:
Vodu, ocet, cibuli nakrájenou na kolečka, koření a sůl uvedeme do varu. Přidáme kapra nakrájeného na menší porce a cca 20 minut pozvolna vaříme (spíše necháváme probublávat, aby se ryba nerozpadla) až do změknutí. Pak odstavíme a necháme vychladnout. Poté rybí porce i s cibulí opatrně podebereme a vyjmeme a naskládáme do skleněné nádoby (nemusí nutně být, ale je to lepší). Vývar přecedíme a zalijeme to tím. Uložíme do chladničky marinovat 48 hodin. Před podáváním můžeme rybu ozdobit vařenou nebo čerstvou zeleninou, petrželkou nebo jarní cibulkou.
Ryba dle receptu vydrží i 2 týdny, ale u nás je většinou 4. den pryč přesto, že každým dnem je chuťově lepší a lepší.