Postup přípravy receptu Marlenka:
Do hrnce dáme máslo, med, cukr. Přidáme ocet rozmíchaný s jedlou sodou, za stálého míchání přidáme vejce a vaříme, až se na povrchu začne tvořit hnědá pěna. V tu chvíli odstraníme ze sporáku. Po částečném vychlazení přidáme mouku, dobře vše promícháme. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme v teple hodinu odpočinout. Pak z těsta vytvoříme 7 bochánků, každý rozválíme na velmi tenký plát a jednotlivě pečeme na pečícím papíru - krátce, pouze 2-3 minuty, jinak bude těsto tvrdé. Pokud by se to stalo, potřeme pláty rumem, necháme do druhého dne a teprve plníme.
Studené upečené pláty odkrojením zarovnáme na stejné díly, promažeme krémem. Krém natřeme i na horní plát a posypeme drobenkou. Vychladlou marlenku krájíme na úhledné řezy.
Krém: Salko vaříme v zavřené plechovce 2 hodiny ve vodě, necháme zcela vychladnout. Pak karamel, který se uvařením vytvoří ušleháme s máslem.
Fotky receptu Marlenka:
Fotky vložil: uschi3,petuli77,Marci7,Mangovka