Květina Vánoc - Vánoční hvězda | Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Vánočka - nejoblíbenější recepty | Hrajte s námi SUDOKU online ! |
23. 07. 2010 Uzeniny
Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Z mléka, másla, hladké mouky a soli připravíme bešamelovou omáčku a necháme ji vychladnout. Pak do ní přidáme vejce, nakrájené brambory a promícháme. D ... …více»
|
23. 07. 2010 Vepřové maso
Namočené fazole předem, uvařte doměkka. Nadrobno nakrájenou cibuli osmažte na sádle, přidejte mletou papriku a maso na kostičky. Podlijte a duste, dokud maso není měkké. Nakonec zahustěte hladkou mouk ... …více»
|
22. 07. 2010 Vepřové maso
Vepřový bůček nakrájíme na plátky, naklepeme, posolíme, popepříme, potřeme česnekem, položíme plátek angl. slaniny a lžíci kysaného zelí. Zavineme, spíchneme párátky.
Na rozehřátý tuk vložíme nakráje ... …více»
|
21. 07. 2010 Drůbeží maso
Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky, ochutíme směsí koření a orestujeme je na pánvi na olivovém oleji. Poté maso z pánve vyjmeme a odložíme stranou . Na pánev nalijeme Ramu a vložíme do ní špenát . Špen ... …více»
|
21. 07. 2010 Drůbeží maso
Ve větší nádobě smícháme ovesné vločky, mleté krůtí maso, bílky, celé vejce a jemně nakrájenou cibuli. Vytvarujeme placky, které vkládáme na pánev postříkanou rostliným olejem a při střední teplotě po ... …více»
|
21. 07. 2010 Vnitřnosti
Jablko neloupejte a nakrájejte na půlcentimetru silné plátky. Na pánvičce nechte rozpustit oříšek másla a plátky jablek na něm opečte dozlatava. Pak přidejte lžíci calvadosu a oflambujte je. Z kachníc ... …více»
|
20. 07. 2010 Drůbeží maso
Kachní prsa očistíme, omyjeme, osušíme a do kůže vetřeme sůl. Tymián rozetřeme s trochou oleje a čerstvého drceného pepře. Směsí potřeme stranu prsou bez kůže. Maso necháme v chladu rozležet. Šalotku ... …více»
|
20. 07. 2010 Vepřové maso
V kastrůlku svaříme suroviny na nálev. Maso osolíme a naklepeme ve strouhance tak, aby strouhanka byla po celém řízku. Následně vymácháme v rozšlehaných vejcích a smažíme na oleji. Usmažené řízky rovn ... …více»
|
20. 07. 2010 Vnitřnosti
Vepřová játra omyjeme, odblaníme a nakrájíme na větší kousky. Potom je opepříme a na rozpáleném oleji orestujeme ze všech stran, až jsou růžová. Podlejeme vývarem a zakryté dusíme na mírném ohni doměk ... …více»
|
20. 07. 2010 Drůbeží maso
Troubu předehřejeme na 200 °C. Kuře rozdělíme na čtvrtiny, posolíme, opepříme a hodně posypeme kmínem. Přidáme kousek másla a zalijeme horkou vodou. Pečeme hodinu a půl a podléváme výpekem, nebo horko ... …více»
|