Vložil: | radio11 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 24 |
|
|
Použité suroviny receptu Zapékané lečo s uzeninou, bramborem a smetanou:
800 g uvařených brambor
| 600 g leča
| 250 g klobásy
| 2 vejce
| 60 g másla
| 200 ml zakys. smetany
| 300 ml mléka
| 300 g eidamu
| 40 g hl. mouky
| sůl
Postup přípravy receptu Zapékané lečo s uzeninou, bramborem a smetanou:
Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Z mléka, másla, hladké mouky a soli připravíme bešamelovou omáčku a necháme ji vychladnout. Pak do ní přidáme vejce, nakrájené brambory a promícháme. Do máslem vymazané zapékací misky rozložíme na dno polovinu brambor, vrstvu leča, nakrájenou klobásu a vše přikryjeme druhou polovinou brambor. Zalijeme kysanou smetanou, poklademe máslem a posypeme nastrouhaným sýrem.
Fotky receptu Zapékané lečo s uzeninou, bramborem a smetanou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!