![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
3. 02. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Řízky z mletého bůčku: Jemně umletý Bůček osolíme, opepříme a přidáme teplé mléko. Dobře propracujeme a dáme do ledničky odležet nejméně na 6 hodin. (ideální je do druhého dne). Z hmoty tvoříme placičky, které ... ... …více»
|
![]() |
3. 02. 2008 Skopové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Skopová pečeně na česneku: Skopové zbavíme přebytečného tuku a potřeme česnekem utřeným se solí. Maso dáme do pekáče s rozehřátým tukem a nakrájenou cibulí a zprudka zapečeme. Pak snížíme teplotu, maso podlijeme a za stálého př ... …více»
|
![]() |
3. 02. 2008 Hovězí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Biftek s vejcem : Omyté maso osušíme, nakrájíme na čtyři plátkv cca 2 cm silné, mírně naklepeme, osolíme, opepříme a uprostřed převážeme nití. Na rozpáleném tuku maso opečeme asi 10 - 15 minut z každé strany. Pak tuk s ... …více»
|
![]() |
3. 02. 2008 Skopové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Skopové se zeleninou: Na směsi oleje a másla zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a opečeme. Jakmile maso pustí šťávu, podlijeme a zvolna dusíme doměkka. Ke konci dušení přidáme nakrájenou zeleninu a ... …více»
|
![]() |
3. 02. 2008 Hovězí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Prejt z hovězího masa: Umeleme vyvařené hovězí maso z polévky včetně dobrého loje a dáme na teflonovou pánev chvíli smažit. Oddělíme přebytečný tuk, který můžeme upotřebit na jíšku. Přidáme namočené, vyždímané žemle, ... ... …více»
|
![]() |
3. 02. 2008 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Krůtí závitky plněné zelím: Okapané kysané zelí nakrájíme a krátce podusíme v malém množství vody. Je-li zelí příliž kyselé, přisladíme ho. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a na každý plátek masa položíme plátek slaniny a část ... …více»
|
![]() |
3. 02. 2008 Mleté maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Masová nádivka zapečená v bramborách: K masu přidáváme vejce, nakrájenou cibuli, navlhčenou žemli, osolíme, okořeníme a dobře promícháme. Zapíkací mísu vymažeme a vysypeme strouhankou, rozložíme do ní polovinu brambor nakrájených na koleč ... …více»
|
![]() |
3. 02. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kebab po selsku: Na malé kousky nakrájíme maso, vložíme do rozehřátého oleje a smažíme dozlatova. Maso posolíme a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Několikrát promícháme, přidáme nadrobno nakrájená rajčata. Vše doch ... …více»
|
![]() |
3. 02. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Maso se sušenými švestkami: Umyté a na porce nakrájené maso osmažíme v horkém tuku. Jakmile maso zbělá přidáme nadrobno nakrájenou cibuli se špetkou soli, nadrobno nakrájená rajčata a ke konci sladkou papriku. Rozmícháme horkou ... …více»
|
![]() |
3. 02. 2008 Hovězí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hovězí dušené s cibulí: Maso nakrájíme na kousky, které naklepeme jako řízek na tloušťku cca 1 cm. Osolíme, opepříme, obalíme v mouce a osmažíme dorůžova. Do hlubokého hrnce vložíme 1/3 nadrobno nakrájené cibule, 1/2 usmažen ... …více»
|