![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
1. 01. 2008 Zvěřina
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pečený bažant s nádivkou: Příprava nádivky:
1. Rozinky (včetně rozinek pro použití do š'távy) přebereme, spaříme vařící vodou, propláchneme, zalijeme brandy a necháme nabobtnat
2. Žemlovku nakrájíme na kostičky, zv ... …více»
|
![]() |
1. 01. 2008 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Piperad - zeleninová směs se šunkou: 1. Šunku nakrájíme na kostičky, očištěné papriky na nudličky, rajče spaříme vařící vodou, oloupeme a nakrájíme na kousky
2. Na rozehřátém oleji orestujeme šunku, přidáme papriky, rajčata, mletý pepř, ... …více»
|
![]() |
1. 01. 2008 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Ovocná rýže s kuřecím řízkem : Vypranou rýži prohřejeme na másle, zalijeme 450 ml vody, osolíme, přidáme oprané rozinky, oloupané ovoce nakrájené na kousky a hřebíček. Uvedeme do varu, přikryjeme pokličkou a vložíme do velmi horké ... …více»
|
![]() |
1. 01. 2008 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zelná pochoutka: Uzené nakrájíme na kostky, cibuli s okurkou najemno, loupanou hrušku podél a smícháme se zelím. V 1 dl vody rozpustíme dle chuti ocet, sůl a přidáme nové koření. Do mísy namačkáme zeleninu s uzeným a ... …více»
|
![]() |
1. 01. 2008 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pečené kuře pro mlsné jazýčky : Na oleji osmahneme cibuli a přidáme nakrájenou slaninu. Přidáme nakrájené hříbky, okmínujeme, opepříme, osolíme a přidáme podravku. Na tuto směs klademe kuřecí stehna. Podlijeme trochou vody. Chvilku ... …více»
|
![]() |
1. 01. 2008 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Maso dvou chutí : Kuřecí maso a kýtu nakrájíme na kostičky a obalíme ve žloutku rošlehaném s trochou solamylu. Prudce opékáme v rozpáleném oleji. Smícháme drobně nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, trochu octa, 1dl bíl ... …více»
|
![]() |
1. 01. 2008 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Krůtí prsa s nudlemi : Na oleji osmažíme jemné nudličky masa, přisypeme plátky cibule, česneku a cukety, ochutíme kořením, přidáme olivy a krátce povaříme. V dostatku vody uvaříme nudle. Scedíme je a vmícháme do směsi. Pod ... …více»
|
![]() |
1. 01. 2008 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pikantní grilované kuře : Kuře dobře omyjeme, smícháme si olej, med se sójovou omáčkou, kečupem a solí, ochutíme maso zevnitř i vně. Po chvilce odležení grilujeme v troubě nejprve prsy dolů, popř. napíchnuté na stojánku. Během ... …více»
|
![]() |
1. 01. 2008 Zvěřina
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dančí ragú: Zvěřinu pokrájíme na kousky. Na máslo vložíme zeleninu do tlakového hrnce. Přidáme cukr a zasmahneme. Pak teprve přidáme maso, osolené a opepřené. Dančí ragú dusíme 25-45 min. a přidáme koření. Šťá ... …více»
|
![]() |
1. 01. 2008 Zvěřina
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jelení roštěnky: Zvěřinu necháme odležet v jalovčinkách. Pak ji nakrájíme na řízky, které naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme česnekem a obložíme slaninou. Do kastrolu vložíme 1/2 cibule, necháme ji podusit, na ni ... …více»
|