![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
11. 08. 2009 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Neapolské rizoto: Bůček, oloupanou cibuli, oloupaný česnek a nať najemno nakrájíme a podusíme na oleji. Po chvíli přidáme rajčata, osolíme, opepříme a dusíme na velmi mírném ohni, až je bůček úplně měkký. Rýži uvaříme, ... …více»
|
![]() |
11. 08. 2009 Drůbeží maso Žádné hodnocení
Příprava receptu Krůtí stehna po slezsku: Stehna otřeme vlhkou utěrkou a vytáhneme šlachy, které při pečení ztvrdnou. Stehna osolíme a pečeme na másle a nakrájené slanině. K napolo upečeným stehnům přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, 2 oči ... …více»
|
![]() |
11. 08. 2009 Drůbeží maso Žádné hodnocení
Příprava receptu Uzená kuřecí stehna: Hrách přes noc namočíme. Druhý den uvaříme doměkka. Současně dáme vařit kuřecí stehna. Z poloviny sádla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme mlékem pokojové teploty a povaříme na bešamel. Vařený ... …více»
|
![]() |
11. 08. 2009 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Flíčky se šunkou: V hrnci uvedeme do varu 1 1/2 litru vody, osolíme 2 lžičkami soli. Když voda vře, vhodíme flíčky a ihned promícháme, aby se nelepily ke dnu. Uvedeme do prudkého varu, pak oheň zmírníme a flíčky vaříme ... …více»
|
![]() |
11. 08. 2009 Drůbeží maso Žádné hodnocení
Příprava receptu Kuřecí kapsa smažená na italský způsob: Kuřecí prsa otřeme vlhkou utěrkou a posolíme. V hlubokém talíři rozšleháme vejce. Prsa obalíme ve strouhaném sýru, silně přitlačíme, namočíme v rozšlehaném vejci a obalíme ve strouhance. Smažíme v roz ... …více»
|
![]() |
11. 08. 2009 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Masová nádivka: Máslo, žloutky a 1/2 tuby sardelové pasty utřeme do pěny. Přidáme nastrouhané a mlékem pokropené žemle a na kostičky nakrájenou slaninu. Maso dvakrát umeleme na strojku a přidáme do mísy. Opepříme a z ... …více»
|
![]() |
11. 08. 2009 Drůbeží maso Žádné hodnocení
Příprava receptu Kuřecí závitky s koprem na víně: Maso nakrájené na plátky naklepeme, okořeníme pepřem a solí. Sýr nakrájíme na malé hranolky. Na každý plátek masa položíme plátek šunky, kostku sýra a snítku kopru. Maso i s obsahem zatočíme a upevním ... …více»
|
![]() |
11. 08. 2009 Vnitřnosti
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Nádivka z játrové paštiky: V míse utřeme máslo a žloutky do pěny, přidáme paštiku a navlhčené strouhané žemle, nasekanou petrželovou nať, na kostičky nakrájenou a vyškvařenou slaninu, osolíme a zamícháme. Z bílků ušleháme tuhý ... …více»
|
![]() |
11. 08. 2009 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Šerifova pochoutka: Fazole přebereme a den předem namočíme. V téže vodě vaříme, což trvá 2 až 3 hodiny. Do uvařených fazolí vmícháme rajčatový protlak. Osolíme a okořeníme tymiánem. Brambory omyjeme, oloupeme a ve slané ... …více»
|
![]() |
11. 08. 2009 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Staročeská velikonoční hlavička: Maso omyjeme, kořínek vypereme a vyčistíme, pak uvaříme doměkka. Vařené maso i kořínek na prkénku usekáme a dáme do mísy. Přidáme usekaná syrová játra a namočené rozměklé žemle. Vejce rozklepneme do h ... …více»
|