![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
11. 08. 2009 Skopové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kebabče: Maso omyjeme, zbavíme šlach a blan, skopové také přebytečného loje. Pokrájíme na menší kusy a semeleme společně se žemlí předem namočenou ve vodě a vymačkanou. Osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný č ... …více»
|
![]() |
11. 08. 2009 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Placičky z bramborového knedlíku: Bramborový knedlík nastrouhám na hrubém struhadle, taktéž sýr a salám. Přidám vejce, mléko, drobně krájenou cibulku sůl a pepř. Neuvádím množství mléka a vajec protože podle nálady a času udělám těsto ... …více»
|
![]() |
11. 08. 2009 Vnitřnosti
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dušené ledvinky: Ledvinky důkladně vypereme, zbavíme močovodů, nakrájíme na plátky a vařící vodou spaříme. Necháme oschnout. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a na rozehřátém sádle osmažíme dorůžova. Přidáme ledvink ... …více»
|
![]() |
11. 08. 2009 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Uzený bůček na rumunský způsob: Bůček uvaříme do poloměkka po vychladnutí nakrájíme na plátky tlusté asi 1 cm. Kysané zelí překrájíme a podusíme doměkka. Kastrol vymastíme sádlem, dno pokryjeme vrstvou zelí, jako druhou vrstvu dáme ... …více»
|
![]() |
11. 08. 2009 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kožlanské uzené: Uzené maso z pečeně nebo krkovičky uvaříme v dostatečném množství vody doměkka. To trvá asi 2 hodiny. Zatímco vaříme maso, rozehřejeme v kastrolu máslo, přisypeme mouku, zasmahneme a za stálého míchán ... …více»
|
![]() |
11. 08. 2009 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Míchaná vejce se šunkou a majoránkou: V kastrůlku zpěníme cibulku do zlatova, přidáme na kostičky nakrájenou šunku necháme trochu osmahnout, po té přidáváme vajíčka a za stáleho míchání dochutíme majoránkou a solí s pepřem. Podáváme s peč ... …více»
|
![]() |
11. 08. 2009 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Český vepřový guláš: Maso oplácheneme ve studené vodě a nakrájíme na větší kousky. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmažíme na sádle. Když začíná zlátnout, přidáme maso, prudce opečeme, osolíme a pokmínujeme. Pak du ... …více»
|
![]() |
11. 08. 2009 Drůbeží maso Žádné hodnocení
Příprava receptu Krůtí prsa na zázvoru, medu se zeleninou: Krůtí prsa nakrájíme na nudličky, stejně jako lilek a papriku. Krůtí nesolíme, ale zlehka obalíme v kukuřičném škrobu a zprudka opečeme na rozpáleném oleji, nejlépe v hluboké pánvi. Když se maso zavře ... …více»
|
![]() |
11. 08. 2009 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hamburský vepřový řízek: Řízky otřeme vlhkou utěrkou a po obou stranách dotenka naklepeme. Osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na každou porci položíme 50 g uzeného masa, 1/4 vejce vařeného natvrdo a 1/2 okurky. Pokládáme na ... …více»
|
![]() |
11. 08. 2009 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pečené bílé papriky s taveným sýrem: Na přípravu jsou vhodnější starší a šťavnatější papriky. Z papriky vykrojíme jádřinec, dovnitř natlačíme čtvrtinu obdélníku taveného sýra a plátek salámu nejlépe Herkules apod. Na pánvi na trošce olej ... …více»
|