![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
11. 08. 2009 Hovězí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rakouské hovězí řízky: Maso opláchneme, odblaníme, osolíme, naklepeme. Při naklepávání je sypeme strouhankou, kterou do masa po obou stranách zaklepáváme, pokud možno ce největší množství. Vejce rozklepneme do hlubokého tal ... …více»
|
![]() |
11. 08. 2009 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Aténské citronové kuře: Kuřecí stehna, cibuli nakrájenou na čtvrtky a na normální kusy nakrájené brambory dáme na velký hluboký plech. Citronovou štávu, vodu, vývar a olivový olej smícháme, přidáme prolisovaný česnek, vrchov ... …více»
|
![]() |
11. 08. 2009 Hovězí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dušené roštěnky po znojemsku: Maso oplácheneme, odstraníme všechen tuk, okraje několikrát nařízeneme, aby se při pečení nekroutily, na navlhčeném prkénku lehce naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme hladkou moukou. V kastrole ro ... …více»
|
![]() |
11. 08. 2009 Hovězí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hovězí maso po stroganovsku: Odblaněné maso nakrájíme přes vlákno na plátky silné asi 2 cm, naklepeme a nakrájíme na tenké nudličky. Osolíme, opepříme, poprášíme hladkou moukou a prudce opečeme na rozehřátém másle. Přidáme na kol ... …více»
|
![]() |
11. 08. 2009 Hovězí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vařené hovězí maso s křenovou omáčkou: Maso oplácheneme, vložíme do 1 1/2 litru vařící vody, přidáme oloupanou cibuli a sůl. Při vaření maso občas obrátíme. Vaříme doměka asi 2 hodiny, ale tak, aby se nedrobilo a nerozpadávalo. Mezitím roz ... …více»
|
![]() |
11. 08. 2009 Hovězí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Plněné závitky: Plátky po obou stranách naklepeme a osolíme. Na náplň vyškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme k ní nadrobno nakrájenou cibuli, zpěníme ji, přidáme stouhanku, sůl, pepř. Odstavíme z ohně a s ... …více»
|
![]() |
11. 08. 2009 Hovězí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Přírodní pečeně: Maso opláchneme, odblaníme, osolíme a protkneme klínky slaniny. Na tuku necháme zpěnit nakrájenou cibuli a maso na ní po všech stranách opečeme. Opepříme a podlijeme 1 dl vody. Dáme dusit do trouby v ... …více»
|
![]() |
11. 08. 2009 Hovězí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Švédské závitky: Maso omyjeme a umeleme společně s předem uvařenými a oloupanými brambory. Do směsi přidáme vejce, 50 g navlhčené strouhanky, osolíme, opepříme a vypracujeme tuhé těsto. Lžící vykrajujeme kousky masa ( ... …více»
|
![]() |
11. 08. 2009 Mleté maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Domácí sekaná pečeně: Hovězí i vepřové maso omyjeme, zbavíme šlach, nakrájíme na větší kousky a semeleme společně s oloupanou cibulí a se žemlemi, které jsme předtím nalámali a namočili v mléce. Žemli před mletím vymačkáme ... …více»
|
![]() |
11. 08. 2009 Vnitřnosti
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jihočeský jatřinec: Játra nakrájíme na nudličky, okořeníme a opečeme na oleji. Přidáme nakrájenou cibuli, houby a znovu orestujeme. Zalijeme šlehačkou, necháme přejít varem a osolíme. Podáváme s bramborem nebo rýží.
.. ... …více»
|