![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
3. 04. 2009 Jehněčí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Tažin z jehněčího masa na datlích: Pokud nemáte originální nádobu na tažin se špičatou poklicí, můžete ho připravit v běžném kastrolu.
Ve větším hrnci rozehřejte máslo a nechte na něm zesklovatět najemno nakrájenou cibuli a česnek. P ... …více»
|
![]() |
3. 04. 2009 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Karbanátky z hrachu a krup: Umytý hrách a kroupy uvaříme s uzeným masem a vše společně rozmačkáme nebo pomeleme. Na tuku orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a přimícháme ke směsi. Pak přidáme utřený česnek, žloutky, sůl a vypr ... …více»
|
![]() |
3. 04. 2009 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bylinková telecí pečeně v alobalu: Telecí pečeni bez kostí vložíme do hrnce s vařící vodou. Vody by mělo být asi tolik, aby bylo maso napůl potopeno. Zmírníme plamen a maso pomalu dusíme. Zatím si omyjeme a nakrájíme všechny zelené byl ... …více»
|
![]() |
3. 04. 2009 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dušené telecí maso s mrkví: Maso umyjeme a nakrájíme na plátky, které osolíme, prudce osmažíme, vyjmeme a odložíme na teplé místo. V oleji od masa osmahneme mrkev, přidáme cukr, sůl a citrónovou šťávu. Do tohoto základu vložíme ... …více»
|
![]() |
3. 04. 2009 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Plněné telecí řízky s chřestem: Na kaši oloupeme brambory a rozčtvrtíme. Vaříme je v mírně osolené vodě. Telecí řízky omyjeme a ze strany do nich nožem nakrojíme kapsu. Bylinky opereme a vodu setřepeme. Lístky otrháme, najemno nasek ... …více»
|
![]() |
3. 04. 2009 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vepřové řízky se sýrem a povidly: Řízky mírně naklepeme a okořeníme grilovacím kořením.
Na pánvičce rozpálíme olej a maso zprudka opečeme z obou stran do zlato - hněda. Stáhneme na nižší teplotu, maso lehce zaprášíme hladkou moukou ... …více»
|
![]() |
2. 04. 2009 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rizoto s kuřecím masem a zeleninou: Na oleji osmažíme cibulku, přidáme uvařené a nakrájené maso, uvařenou rýži a nakrájenou zeleninu. Směs rýže, masa a zeleniny pořádně promícháme a dusíme doměkka. Hotové rizoto podáváme sypané strouhan ... …více»
|
![]() |
2. 04. 2009 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kuřecí krky na sojové omáčce: Osmažíme si v hlubším kastrolu na růžovo jednu velkou cibuli nakrájenou na drobno. Pak na ní vložíme oprané kuřecí krky (asi tak 0,45 -1 kg). Přidáme 2 větší bobkové listy, 5-6 kuliček nového koření a ... …více»
|
![]() |
2. 04. 2009 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Prejt z jitrnic s kyselým zelím: Brambory uvaříme doměkka. Svaříme si mléko a vyšleháme bramborovou kaši.
Jitrnicový prejt nakrájíme na několik dílů. Vložíme do kastrolku a zalijeme malým množstvím vody. Necháme prejt rozpustit, mír ... …více»
|
![]() |
2. 04. 2009 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Telecí maso s rajčaty a s hráškem: Telecí maso odblaníme a nakrájíme na kostky, které osolíme a opečeme na tuku. Přidáme na plátky nakrájená rajčata i citrónovou kůru, podlijeme malým množstvím vody a dusíme. Vydušenou šťávu i s masem ... …více»
|