![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
15. 03. 2009 Vepřové maso Žádné hodnocení
Příprava receptu Hanácká uzená pečeně: Do pečeně uděláme asi 6 hlubokých zářezů. Hovězí rozdělíme na stejný počet plátků, jako je zářezů v pečeni. Každý kousek prošpikujeme špalíčkem slaniny, osolíme a opepřme. Vložíme do zářezů a stáhneme ... …více»
|
![]() |
15. 03. 2009 Králičí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Králík na slanině: Maso hustě prošpikujeme na klínky nakrájenou slaninou a posolíme. Do pekáče dáme máslo a zbytek nakrájené slaniny, přidáme nakrájenou cibuli a na slanině ji zpěníme. Přidáme porce králíka a po obou st ... …více»
|
![]() |
15. 03. 2009 Králičí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Obrácené králičí řízky: Maso ze stehen a hřbetu nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, obalíme ve strouhance a pak namočíme do vajíček rozšlehaných s lžičkou vody a osmažíme na oleji. Kostičky slaniny opečeme v pekáči, přid ... …více»
|
![]() |
15. 03. 2009 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Domácí nádivka s houbami: Na malé kousky pokrájené housky nebo rohlíky namočíme do mléka a necháme změknout, přidáme výše uvedené suroviny, vše promícháme a necháme péct v tenké vrstvě ve vymazaném pekáči a nebo ještě lépe ved ... …více»
|
![]() |
15. 03. 2009 Mleté maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Mleté maso v karí: Nejprve si připravíme Koftu. Cibuli jemně nakrájíme, smícháme s masem a ostatními surovinami. Uděláme kuličky (asi jako pinpongový míček) a smažíme do hněda.
A teď na to karí. Cibuli jemně pokrájíme ... …více»
|
![]() |
15. 03. 2009 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Sedlácký guláš: Na pokrájené slanině postupně orestujeme cibuli, pokrájené maso a na kolečka pokrájené brambory. Dusíme do změknutí brambor. Pak přidáme ostatní suroviny kromě chlebů a pórku a lehce podusíme, případn ... …více»
|
![]() |
15. 03. 2009 Králičí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Králík labužník: Králíka rozporcujeme, vložíme do pekáče a zalijeme nálevem. Zasypeme nakrájenou cibulí, paprikou a slaninou a necháme do druhého dne odležet. Pečeme zvolna, podle potřeby podléváme. Místo králíka může ... …více»
|
![]() |
15. 03. 2009 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vepřové řízky po těšínsku: Medailonky lehce naklepeme, osolíme, opepříme a zaprášíme moukou. Sýr nastrouháme.
Vejce rozmícháme se sýrem a medailonky v těstíčku obalíme. Vepřové řízky smažíme v rozpáleném oleji asi 2 minuty z k ... …více»
|
![]() |
15. 03. 2009 Mleté maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Slaný nákyp s mletým masem: Den staré rohlíky nakrájíme na kostičky. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a na másle podusíme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky, na pánvi rozškvaříme a necháme vychladnout. Sterilovaný hrášek ... …více»
|
![]() |
15. 03. 2009 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Krkovice v zelenině: Do pekáčku dáme sklenici leča, sklenici naložené kořenové zeleniny, na kolečka nakrájenou cibuli a česnek a čerstvý nebo mražený hrášek. Vše promícháme.
Krkovici nebo kýtu nejlépe bez kosti, ale kdo ... …více»
|