![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
2. 03. 2009 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Uherské vepřové žebírko s rýží: Vepřové kotlety osolíme, opepříme a necháme asi hodinu odležet. Slaninu nakrájíme na kostičky, rajčata na plátky, papriky a cibuli na kolečka. Do rozpálené slaniny vložíme zeleninu, osolíme, opepříme ... …více»
|
![]() |
2. 03. 2009 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vepřový řízek s ementálem: Vepřové řízky naklepáme, osolíme, opepříme a potřeme olejem. Po odležení je grilujeme 4-5 minut po obou stranách. Na opečené řízky položíme plátek ementálu, který má být užší a kratší než řízek a znov ... …více»
|
![]() |
2. 03. 2009 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Telecí žebírko pikantní: Očištěná telecí žebírka naklepáme, osolíme, opepříme a potřeme olejem. Takto připravená žebírka potřeme kašovitou hmotou připravenou z másla, rozetřených sardelových oček, rozsekaných hub, cibule, pet ... …více»
|
![]() |
2. 03. 2009 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Telecí žebírko s hořčicovou omáčkou: Žebírka naklepáme, osolíme, opepříme a potřeme olejem. Necháme půl hodiny odpočinout. Mezitím připravíme hořčicovou omáčku. Do majonézy vmícháme přísady, přikapeme po částech víno a dobře promícháme. ... …více»
|
![]() |
2. 03. 2009 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Telecí žebírko se smetanovým křenem: Žebírka naklepáme, osolíme, opepříme, potřeme olejem, pokapeme citrónem a necháme asi hodinu odležet.
Z přísad připravíme smetanový křen tak, že majonézu smícháme se šlehačkou, přidáme citrónovou šťá ... …více»
|
![]() |
2. 03. 2009 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Telecí řízek se šunkou a sýrem: Telecí maso odblaníme, zbavíme lojových částí, opláchneme a osušíme utěrkou. Připravené řízky naklepáme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme v chladu odležet nejméně hodinu. Grilujeme po každé ... …více»
|
![]() |
2. 03. 2009 Skopové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Anglické skopové žebírko: Žebírka očistíme od mázder a blan, naklepáme, potřeme solí a česnekem, opepříme, pokapeme olejem a necháme 1-2 hodiny odležet. Po vyhřátí grilu vložíme žebírka na rošt a grilujeme je asi 9 minut po ob ... …více»
|
![]() |
2. 03. 2009 Vepřové maso Žádné hodnocení
Příprava receptu Bůček s pórkem: Syrový nebo uzený bůček nakrájíme po odříznutí kostí a kůže na tenké plátky. Očištěné silnější pórky zbavíme kořínků a konce zelených listů, osolíme a obalíme připravenými plátky bůčku. Bůček přichytí ... …více»
|
![]() |
2. 03. 2009 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Krůtí maso na šalvěji: Řízky buď naklepeme nebo nakrájíme na nudličky (moje děti mají raději menší kousky).
Na pánvi na oleji maso osmahneme, pak posypeme šalvějí (pro obměnu je možno použít oregano nebo jiné koření) a zal ... …více»
|
![]() |
2. 03. 2009 Mleté maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Lahodná sekaná z bůčku: Vepřový bok pomeleme na jemno. Česnek oloupeme a prolisujeme, použijeme větší stroužky.
Maso zpracujeme se syrovými vejci, ochutíme solí, vegetou, mletou sladkou paprikou a česnekem. Mícháme, dokud s ... …více»
|