![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
20. 02. 2009 Vnitřnosti
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Játrové špízy s jablky: Omytá a osušená játra nakrájíme na menší kousky, napíchneme na jehly, opepříme, potřeme olejem a grilujeme. Hotová játra osolíme a podáváme s jablečno-cibulovou přílohou. Oloupaná jablka bez jádřinců ... …více»
|
![]() |
20. 02. 2009 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vepřové maso se šípkovou omáčkou: Maso vcelku prudce opečeme na tuku ze všech stran, osolíme, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, pepř, nové koření a bobkový list. Podlijeme masovým vývarem, přikryjeme a dáme do předehřáté trouby. A ... …více»
|
![]() |
20. 02. 2009 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pivařská krkovička: Maso naklepeme, osolíme a opepříme, obalíme v hladké mouce a zprudka z obou stran opečeme. Cibuli nakrájíme nadrobno a podusíme na troše oleje, přidáme rajčatový protlak a povaříme. Potom přidáme opeč ... …více»
|
![]() |
20. 02. 2009 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kuře pana ministra: Kuře rozporcujeme, osolíme, okořeníme, opaprikujeme a necháme odležet. Zapékací mísu vymažeme tukem, na dno dáme vrstvu hranolků, na ně rýži, osolíme, zalijeme lečem, navrch dáme maso, přikryjeme a pe ... …více»
|
![]() |
20. 02. 2009 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Šunkový svítek s muškátem: Vejce rozklepneme a pečlivě oddělíme žloutky od bílků. Žloutky rozšleháme, okořeníme muškátovým květem, mírně osolíme, přidáme tuhý sníh a lehce zamícháme mouku, promíchanou se šunkou krájenou na drob ... …více»
|
![]() |
20. 02. 2009 Mleté maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Válečky z mletého masa s lečem: Maso smícháme s v mléce s namočenou a vymačkanou žemlí. Přidáme vejce, 1/2 hladké mouky, mletou sladkou papriku, pepř a sůl. Vše dobře promícháme.
Z takto připravené směsi vytvoříme 8 válečků, které ... …více»
|
![]() |
20. 02. 2009 Mleté maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Krtkův kotel: Cibuli si nakrájíme na kostičky, brambory na kostky. Maso ochutíme solí, pepřem a rozetřeným česnekem.
V hrnci rozehřejeme sádlo, na kterém cibuli dorůžova osmahneme, přidáme maso, krátce osmahneme. ... …více»
|
![]() |
20. 02. 2009 Zvěřina
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pečená dančí kýta v omáčce s bazalkou: Ze soli, pepře a části podrcených bobkových listů připravíme směs koření, kterou potřeme maso. V malém hrnci necháme rozpustit máslo. Jakmile zmizí pěna, nalijeme polovinu másla do ohnivzdorné misky. ... …více»
|
![]() |
20. 02. 2009 Mleté maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hamburger s karbanátky: Mleté maso smícháme se solí, pepřem a worčestrovou omáčkou a jemně prohněteme, aby hmota zůstala vzdušná, pro řidší konzistenci můžeme přidat kapku červeného vína. Z masa vytvarujeme 4 stejné koule a ... …více»
|
![]() |
20. 02. 2009 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Uzené s drobením: Uvařené uzené maso nakrájíme na porce.
Ze dvou vajec a hrubé mouky vypracujeme velmi tuhé těsto a nastrouháme jej na hrubém struhadle. Nasypeme na suchý plech (můžeme vyložit pečícím papírem) a drobe ... …více»
|