![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
15. 02. 2009 Hovězí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Obrácený řízek z hovězího masa: Hovězí plátky naklepeme v igelitovém sáčku, ve kterém je strouhanka, obalíme ve vejci a smažit jako řízek Na kastrol dát lžíci sádla a dát řízky, nakrájet navrch cibuli, špek, podlít a upéci v troubě ... …více»
|
![]() |
15. 02. 2009 Vnitřnosti
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Telecí játra s kari rýží: Játra rozřízneme a necháme hodinu máčet ve studené vodě, přičemž každých 20 minut vodu vyměníme. Pak játra osušíme, očistíme a nakrájíme na nudličky nebo kostky.
Cibuli i česnek oloupeme a nakrájíme ... …více»
|
![]() |
15. 02. 2009 Mleté maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Masové koule obalené slaninou: Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme majoránku, prolisovaný česnek, vejce a strouhanku.Vše smícháme dohromady a rozdělíme na 8 částí.
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.
Z každé ... …více»
|
![]() |
15. 02. 2009 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Farmářské fazole s uzeninou: Česnek oloupeme a prolisujeme.
Na trošce oleje zpěníme nadrobno krájenou cibulku, necháme zesklovatět plátky slaniny, přidáme fazole i s nálevem, nakrájenou uzeninu, druh volíme podle vlastního uváže ... …více»
|
![]() |
15. 02. 2009 Vnitřnosti
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Srdce na smetaně: Srdce omyjeme a rozřízneme. Dáme vařit spolu s kořením a trochou octa. Když jsou měkká, nakrájíme je na kousky, vrátíme do vývaru, zahustíme šlehačkou s moukou a dobře povaříme. Nakonec dochutíme cukr ... …více»
|
![]() |
15. 02. 2009 Skopové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Skopové maso s majoránkou: Přední oprané maso nakrájíme na stejné kusy a osolíme. V hrnci rozpustíme máslo a osmahneme na kolečka nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli. Do osmahnuté směsi vložíme připravené maso, zalijeme vro ... …více»
|
![]() |
15. 02. 2009 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zapečený řízek se sýrem: Slaninu nakrájíme na tenké proužky, vložíme do pánve, přidáme nakrájenou cibuli a zlehka osmahneme. Do jednotlivých plátků vepřové kýty uděláme otvor (kapsu), kterou vyplníme připravenou směsí.
Řízek ... …více»
|
![]() |
15. 02. 2009 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Špíz z hlívy ústřičné: Malé hlívy použijeme celé, velké rozkrojíme (ne na moc malé kousky, pak se při napichování rozpadají), můžeme lehce posolit a popepřit. Vepřové maso nakrájíme na plátky cca 3-4 mm, naklepeme ... ... …více»
|
![]() |
15. 02. 2009 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Párky zapečené s fazolkami na pivu: Do pekáče poskládáme nařezané na ježky silné párky, pokrájíme a posypeme na ně na kolečka cibulky. Vylijeme navrch plechovky fazolí v chilli omáčce, a můžeme posolit i popepřit, já to nechala jak to j ... …více»
|
![]() |
15. 02. 2009 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kuřecí stehýnka s dušenou zeleninou: Kuřecí stehýnka ostrým nožem rozpůlte v kloubu mezi horní a dolní částí. Česnek nakrájejte na plátky a společně s lístky šalvěje zasuňte pod kůži stehýnek. Osolte, opepřete a naskládejte do máslem vym ... …více»
|