Použité suroviny receptu Skopové maso s majoránkou:
1 kg předního skopového masa
| dle chuti: sůl
| 2 dkg másla
| 12 dkg kořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel...)
| 2 dkg cibule
| 3 dkg másla na jíšku
| 3 dkg mouky
| dle chuti: majoránka, česnek a mletá paprika
Postup přípravy receptu Skopové maso s majoránkou:
Přední oprané maso nakrájíme na stejné kusy a osolíme. V hrnci rozpustíme máslo a osmahneme na kolečka nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli. Do osmahnuté směsi vložíme připravené maso, zalijeme vroucí vodou, zakryjeme a dusíme do měkka. V jiném hrnci (větším) si připravíme z másla a mouku světlou jíšku. Tu zředíme na hustší omáčku odvarem z masa. Přidáme sůl, utřený česnek, majoránku, mletou papriku a maso. Ještě chvíli povaříme. Jako přílohu jsou dobré brambory.
Fotky receptu Skopové maso s majoránkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!