![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
15. 02. 2009 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zelenina s vepřovým masem: Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na hranolky. Osolíme, okořeníme citronovým pepřem. V pánvi ohřejeme 300 ml zeleninového vývaru, maso v něm asi 6-8 min. podusíme a vyjmeme.
Mrkev omyjeme, oloupeme, ... …více»
|
![]() |
15. 02. 2009 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Žebírko v pikantní omáčce: Nejprve žebírko upečeme dozlatova (asi 25 minut) a slijeme omastek. Kakao smícháme s moukou, kmínem, paprikou a přidáme oregano, sůl, pepř, vodu, med. Tímto zalijeme žebírko a pečeme ještě asi 30 minu ... …více»
|
![]() |
14. 02. 2009 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kapustové listy s uzeným masem: Kapustové listy důkladně očistíme a spaříme ve vroucí vodě. Necháme je okapat a vychladnout. Silná žebra rozklepeme paličkou na maso, popřípadě je můžeme seříznout. Uzené maso nakrájíme na menší kousk ... …více»
|
![]() |
14. 02. 2009 Mleté maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Karbanátky se zelenou paprikou: Nejprve vydlabeme z chleba střídku a přidáme ji namočenou a vyždímanou do mletého masa. Dále přidáme zelenou papriku nakrájenou na drobno a veškeré další ingredience. Pečlivě promícháme a tvarujeme ka ... …více»
|
![]() |
14. 02. 2009 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Sójové plátky v trojobalu: Sójové plátky si uvaříme dle návodu na obalu (většinou je to 20 min v ochucené vodě, já dávám jen sůl, ale můžete i bujón). V plátcích pak uděláme kapsu. Pokud jsou malé, prořízněte v nich dírku, lépe ... …více»
|
![]() |
14. 02. 2009 Králičí maso Žádné hodnocení
Příprava receptu Králík s hořčicí a jablky: Králíka rozporcujeme a rozložíme ho na vymazaný pekáč. Porce obložíme bobkovými listy a osolíme. Do misky dáme hořčici a olej a mícháme, dokud se olej spojí s hořčicí. Jablka oloupeme a nakrájíme na k ... …více»
|
![]() |
14. 02. 2009 Vnitřnosti
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Játra po maďarsku: Játra nakrájíme na nudličky a opékáme asi 5 minut. Přidáme utřený česnek, podle chuti drcený kmín, majoránku a pepř. Opět 3-4 minuty opékáme, zasypeme lžící mouky, zarestujeme a přidáme 1/2 lžičky sla ... …více»
|
![]() |
14. 02. 2009 Skopové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Skopové ragú na zázvoru: Skopovou kýtu zbavíme přebytečnou tuku a dobře ji očistíme. Potom maso opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme. Nakrájíme je na kostky a ochutíme solí i mletým pepřem. Přidáme oloupané a prolisované st ... …více»
|
![]() |
14. 02. 2009 Králičí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Králík s meruňkami: Králíka očistíme, odblaníme a naporcujeme. Jednotlivé porce osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet. Slaninu nakrájíme na kostičky a na pánvi opečeme. Opečenou slaninu si dáme str ... …více»
|
![]() |
14. 02. 2009 Mleté maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Plněné zelné listy s rajčaty: Hovězí umeleme s cibulí, přidáme uvařenou rýži, namočené a vymačkané housky, osolíme, opepříme a vše pečlivě promícháme. Nádivkou naplníme zelné listy (před tím je spaříme 5 minut ve vařící vodě), kte ... …více»
|