Vložil: | jirajanka |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 19 |
|
|
Použité suroviny receptu Kuře na paprice po maďarsku:
1 kuře
| 15 dkg másla
| 1 cibule větší
| 2 kousky česneku
| 1 kus papriky
| 2 lžíce mleté červené papriky
| 10 ks pepře
| 5 ks nové koření
| 4 ks bobkový list
| sůl
| 1 skleničku sterilizované zeleniny mrkev petržel,celer
| 1 kelímek sladké smetany
| hladká mouka na zahuštění
Postup přípravy receptu Kuře na paprice po maďarsku:
Kuře omyjeme a naporcujeme na menší kousky. Na zpěněném másle orestujeme nakrájenou cibuli a česnek. Zasypeme červenou paprikou a necháme vzpěnit. Po chvíli vložíme kousky kuřete, opečeme ze všech stran, pak posolíme a přidáme veškeré koření a na proužky nakrájenou papriku. Přikryjeme a dusíme, až se část šťávy vydusí, přilijeme horkou vodu a dusíme až je maso měkké -(asi 1/2 hodiny). Pak vybereme maso, šťávu přecedíme, vložíme do ní sterilizovanou zeleninu a dusíme. Pak rozmixujeme, přidáme smetanu,trochu moukou zahustíme a provaříme. Nakonec vložíme do omáčky maso. A je hotovo! Přílohu si zvolíme dle vlastního výběru. My podáváme s noky.
Fotky receptu Kuře na paprice po maďarsku:
Fotky vložil: jirajanka,MichelePrg,Marci7,evabel,zanedz,oko