Postup přípravy receptu Kuřecí žemlovka se žampiony:
Vymastíme si zapékací mísu. Vyložíme dno vrstvou rohlíků, nakrájených na kolečka. Na to položíme kousky masa (vařené, grilované, pečené), pár lžiček smetany rozmíchané se solí (nebo podravkou či vegetou) a pepřem, část žampionů (plátky), potom vrstvu jemně nakrájené jarní cibulky (nebo pórku), vrstvy surovin opakujeme, poslední vrstvou nahoře by měly být rohlíky. V mléce rozmícháme vejce, přisolíme, připepříme a zalijeme povrch žemlovky. Po upečení (25-30 min v dobře vyhřáté troubě) posypeme hrubě nastrouhaným sýrem jen tak, aby se rozpustil (může být i přímo každá jednotlivá porce na talíři).
Žampiony je možno v případě velkého houbařského úlovku nahradit růžovkami či jinými houbami, které nevyžadují příliš důkladnou tepelnou úpravu.