600 g kuřecích prsou
| 1/2 lžičky grilovacího koření
| špetka soli a chilli koření
| 2 lžíce rostlinného oleje
| 400 g tagliatelle
| 100 g řapíkatého celeru
| 1 a 1/2 lžíce hladké mouky
| 250 ml červeného vína
| 2 lžíce cukru
| 100 g hořké čokolády
| 1 lžíce lískových ořechů
Postup přípravy receptu Pečené kuřecí prsíčko:
Kuřecí prsíčka posypeme grilovacím kořením, osolíme a opékáme z obou stran na rozpálené pánvi po dvou minutách. Poté prsíčka dopékáme v troubě při 180 °C asi 12 minut.
Tagliatelle uvaříme v osolené vodě s kapkou oleje. Vaříme 10 minut.
Celer nakrájíme na jemné kostky a vložíme do hrnce s olejem. Asi po třech minutách přisypeme hladkou mouku a vytvoříme jíšku. Zalijeme ji červeným vínem, přidáme cukr a vaříme do zhoustnutí. Potom vložíme nalámané kostky čokolády a rozpustíme je v omáčce. Podle potřeby dochutíme solí, chilli kořením a případně cukrem.
Před podáváním nakrouháme trochu čokolády a nasekáme lískové ořechy. Posypeme na talíři těstoviny.