Postup přípravy receptu Šťouchané brambory s přírodním řízkem s mandlovou krustou:
Oškrabané brambory dáme vařit do osolené vody, do rendlíku dáme sádlo a máslo, necháme rozpustit a osmahneme v tomto omastku cibuli nakrájenou na slabá kolečka a utřený česnek (lis na česnek). Maso odblaníme a jemně naklepeme. Připravíme si vajíčko, které rozkvedláme v talíři a zamícháme do něj najemno nakrájenou bazalku (lepší je i čerstvá), na druhý plochý talíř rozprostřeme mand. lupínky. Řízky ponoříme do vajíčka, rychle pak na talířku s mandlemi z obou stran "přimáčkneme" mandle(stejné jako u strouhanky) a hned osmahneme z obou stran na rozpáleném oleji. Mezitím slejeme uvařené brambory a zašťoucháme do nich obsah rendlíku (omastky, cibule, česnek. Podle chuti přisolíme. Dáváme na mělký talíř: bramborovou hmotu velkou lžící vedle sebe tvar 2 menš. kokos. ořechů, vedle řízek. Výborná vůně i chuť. Zkuste to!