18. 10. 2008 Králičí maso
Příprava receptu Citronový králík ze Sicílie: Králíka omyjeme, osušíme, rozporcujeme, osolíme a opepříme. Česnek jemně posekáme a smícháme s 2 lžícemi oleje a piniových oříšků. Porce králíka prudce opečeme na 2 lžících oleje, přidáme piniové oříš ... …více»
|
18. 10. 2008 Králičí maso
Příprava receptu Králík na sušených švestkách a červeném víně: Stehna zalijeme vínem, které jsme smíchali s octem a kořením a necháme den uležet.
Švestky namočíme do vody a necháme nabobtnat.
Maso osušíme v papírové utěrce a ze všech stran osmažíme na rozpále ... …více»
|
18. 10. 2008 Králičí maso
Příprava receptu Králík se sušeným ovocem: Sušené ovoce přes noc namočíme do 1/8 l vody smíchané s lihovinou a pod pokličkou necháme nabobtnat.
Uzený bůček pokrájíme na proužky a společně s oloupanými celými cibulkami na rozpuštěném tuku ze ... …více»
|
18. 10. 2008 Králičí maso
Příprava receptu Francouzský králík v česnekovém sosu: Králíka naporcujeme a složíme do pekáčku nebo do ohnivzdorné misky. Snažíme se ho co nejvíce složit, aby mezi jednotlivými kousky byly co nejmenší mezery. Prosypeme česnekovými stroužky, osolíme a zal ... …více»
|
17. 10. 2008 Králičí maso
Příprava receptu Králičí stehýnka na červeném víně: Maso osolíme, opepříme a spolu s bobkovým listem vložíme do vyššího pekáče nebo kastrolu, kde ho necháme několik hodin odležet.
Potom zalijeme celým množstvím olivového oleje a velmi mírně vaříme (p ... …více»
|
17. 10. 2008 Králičí maso
Příprava receptu Králičí hřbety s omáčkou z nivy: Maso naklepeme, osolíme, opepříme, potřme vínem a necháme odležet. Maso obalíme v mouce a osmažíme ho na rozpáleném oleji. Olej slijeme, do výpeku dáme nahrubo nastouhanou Nivu a rozpustíme ji. Potom ... …více»
|
17. 10. 2008 Králičí maso
Příprava receptu Králík na trnkové omáčce: Králičí hřbet vykostíme, rozřízneme na čtyři porce. Z ořezu a kuřecího masa připravíme fáš, přidáme smetanu, pokrájené černé houby, vejce, osolíme, opepříme. Pokud je směs příliš řídká, pokrájíme ro . ... …více»
|
12. 10. 2008 Králičí maso Žádné hodnocení
Příprava receptu Maso na tymiánu a zázvoru: Maso naporcovat, osolit, opepřit, posypat tymiánem a zázvorem přiměřeně, koření je dost navoněné, pomazat hořčicí, kečupem, posypat česnekem na plátky a cibulí na kolečka, polít rozpuštěným máslem při ... …více»
|
5. 10. 2008 Králičí maso
Příprava receptu Zámecká paštika: Maso umeleme s cibulí, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, vejce, koření, rozdrcený česnek, osolíme a směs důkladně promícháme. Chlebíčkovou formu vymažeme a paštikovou hmotu naplníme asi do 3/4. ... …více»
|
3. 10. 2008 Králičí maso Žádné hodnocení
Příprava receptu Králík pečený na rajčatech: Králíka rozporcujeme asi na 6 kousků osolíme ho a potřeme česnekem. Nachystáme si rajčata, která nakrájíme na kolečka. Na plech nalejeme asi 2 dcl. oleje a přidáme na dno plechu 1/2 litru převařené vo ... …více»
|