24. 09. 2008 Králičí maso Žádné hodnocení
Příprava receptu Králík na citrónech: Očištěného králíka rozdělíme na jednotlivé porce, které osolíme, okořeníme pepřem a zázvorem. Takto upravené maso vložíme do mísy a zalijeme je šťávou ze dvou citrónů a tří lžic oleje. V marinádě král ... …více»
|
21. 09. 2008 Králičí maso Žádné hodnocení
Příprava receptu Králík na cibulce a česneku: Králíka rozporcujeme na 4 díly, omyjeme, osušíme a protřeme trochou soli. Uložíme na chvilenku do chladu. Cibuli nakrájíme a na rozpáleném sádle orestujeme dosklovata. Pak přidáme prolisovaný česnek ... …více»
|
20. 09. 2008 Králičí maso
Příprava receptu Králičí hřbet na rožni: Dobře očištěný králičí hřbet nakrojíme na stranách žeber, abychom docílili hezkého tvaru. Sardelový filet nakrájíme na slabé nudličky a protkneme jimi hřbet, totéž uděláme se slaninou, osolíme posypem ... …více»
|
19. 09. 2008 Králičí maso
Příprava receptu Velikonoční pečeně po švýcarsku: V hlubokém kastrolu se silným dnem rozehřejeme máslo a olej a králíka na něm dohněda opečeme. Lístečky šalvěje namočíme na chvilku do lžíce červeného vína, pak je jemně nakrájíme a spolu s rozmarýnem ... …více»
|
19. 09. 2008 Králičí maso Žádné hodnocení
Příprava receptu Zapečený králíček: Králíka naporcujeme na 4 díly. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme osolené a opepřené porce masa a krátce podusíme. Maso vyjmeme, do výpeku dáme vrstvu kysaného zelí, na plátky nakrájené syrov ... …více»
|
19. 09. 2008 Králičí maso Žádné hodnocení
Příprava receptu Jednoduchý králík: Naporcovaného králíka, oddělená stehna přední a zadní a hruď napůl, osolíme, vložíme do pekáčku, podlijeme asi 3 dl vody. Králíka posypeme celým kmínem a na silnější plátky nakrájeným uzeným bůčkem ne ... …více»
|
17. 09. 2008 Králičí maso
Příprava receptu Králík na burgundský způsob: Králíčí kýty vypereme, osušíme a kůži odstraníme. Cibuli, petržel a tymián nasekáme nadrobno, bobkový list rozdrtíme. Bylinky smícháme s olejem a směsí potřeme králící kýty. Přikryté marinujeme v chla ... …více»
|
11. 09. 2008 Králičí maso
Příprava receptu Králík se zeleninou a špagetami: V osolené vodě uvaříme špagety a scedíme je. Fazole blanšírujeme v osolené vodě asi 2 minuty. Rajčata očistíme, opláchneme a nakrájíme na malé kousky. Nasekáme petrželovou nať, očistíme a nakrájíme ho ... …více»
|
11. 09. 2008 Králičí maso Žádné hodnocení
Příprava receptu Králík na švestkách: Očištěného králíka rozdělíme na porce. Zalijeme vínem smíchaným s octem, kořením a necháme proležet 24 hodin. Potom ho osušíme a osmahneme po všech stranách na rozpáleném másle. Porce králíka vyndáme, ... …více»
|
11. 09. 2008 Králičí maso
Příprava receptu Frikasé z králíka: Kousek másla rozehřejeme v kastrolku, přidáme slaninu nakrájenou na kostičky, očištěného, naporcovaného králíka, drobně nakrájenou cibuli a dusíme cca 3 minut.
Přidáme koření, bylinky, sůl, vše podli ... …více»
|