Postup přípravy receptu Vínové brambory:
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a protlačíme kolečkem - máme hranolky - ale nezáleží na tom, jak je nakrájíme, jen ne na moc malé kousky
Mleté maso dáme na pánev do tuku, osolíme, opepříme a lehce prosmažíme, přidáme rozmačkamý nebo utřený česnek, zasypeme paprikou, osmahneme.
K masu vložíme lečo, podlijeme vínem a vodou nebo vývarem a dusíme až zelenina změkne.
Zahustíme řajským protlakem a lehce provaříme
Do směsi vmícháme brambory, dochutíme solí a pepřem, popř. česnekem - ´promícháme a prohřejeme.
při podávání můžeme sypat sekanými bylinkami
OBMĚNY
- místo mletého masa můžeme použít uzeninu
- pokrm můžeme zapéci a to tak, že jej přendáme do zapékací misky, pokryjeme plátky eidamu a krátce zapečeme