![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
24. 07. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jáhly s mletým masem: Jáhly propláchneme, vložíme do kastrůlku, nalijeme na ně 1/2 l vody, osolíme, vložíme plátek másla, půlku cibule, přikryjeme pokličkou a vložíme do trouby. Pečeme jako rýži - jáhly jsou hotové, až vst ... …více»
|
![]() |
24. 07. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pštrosí oka z cukety: Cuketu nakrájíme na kolečka a vydlabeme je. Cibuli nakrájíme a osmahneme. Přidáme vydlabané části cukety, mleté maso a dusíme.
Kolečka cukety osolíme, do středů dáme maso a 1/4 hodiny zapékáme.
Vyn ... …více»
|
![]() |
24. 07. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Černohorský řízek: Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Pak každý plátek vložíme mezi 2 plátky eidamu a spíchneme dvěma párátky. Vejce našleháme s moukou, v tomto těstíčku připravené řízky obalíme a na rozpáleném ... …více»
|
![]() |
24. 07. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vepřové řízky v žampionovém krému : Plátky masa naklepeme, osolíme a ve velké pánvi je opečeme na oleji dočervena. Potom je naskládáme do většího pekáčku. Do výpeku přidáme na plátky nakrájené, oloupané žampiony, orestujeme je a zapráší ... …více»
|
![]() |
24. 07. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rychlý vepřový guláš: Nakrájenou cibuli osmahneme do zlatova na oleji v papiňáku, poté vložíme na kostičky nakrájené maso. Necháme zatáhnout, zaprášíme paprikou, opepříme, dáme špetku nového koření a kmínu, osmahneme, zali ... …více»
|
![]() |
24. 07. 2008 Vepřové maso Žádné hodnocení
Příprava receptu Vepřové medailonky se zeleninou: Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Petrželku opereme, několik lístků si uschováme a zbytek jemně nasekáme. Cibuli, nasekanou petrželku a sýr vmícháme do prášku na krokety - těsto vypracujeme pod ... …více»
|
![]() |
24. 07. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Svíčková po čuníkovsku: Umyté maso dáme do pekáče nebo varné mísy, zalijeme vodou (případně vývarem), zasypeme nakrájenou kořenovou zeleninou a dáme do trouby péci. Doba pečení je cca 1 hod. na 1 kg masa, nejlépe při teplotě ... …více»
|
![]() |
24. 07. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zapečená bramborová kaše se zelím: Připravíme si mleté maso ochucené jako na sekanou (raději nezahušťujeme), bramborovou kaši a kysané zelí (dle kyselosti můžeme propláchnout, já to nedělám). Do zapékací mísy, lehce vymazané sádlem, ro ... …více»
|
![]() |
24. 07. 2008 Vepřové maso Žádné hodnocení
Příprava receptu Levné řízky z bůčku: Bůček umeleme, osolíme a zalijeme troškou mléka, aby hmota nebyla moc řídká. Promícháme a dáme alespoň na hodinu do ledničky. Pak tvoříme placičky, obalujeme jako řízky v trojobalu, smáčkneme, aby neb ... …více»
|
![]() |
24. 07. 2008 Vepřové maso Žádné hodnocení
Příprava receptu Segedínské závitky: Nejprve si připravíme náplň: Na cibuli opečeme kostičky dobré slaniny nebo uzeného bůčku. Přidáme překrájené kysané zelí a jen tak zlehka ho na slanině prohřejeme. Naklepané vepřové plátky osolíme, op ... …více»
|