5. 05. 2010 Vepřové maso
Je to recept od mojí nové tchyně, druhé maminky.
Je to porce pro 4, tak do malého pekáčku, naše nová babička říkala, že ona to dělá tak ze 30 housek (dle toho musíš upravit i ostatní přísady) Že je ... …více»
|
5. 05. 2010 Vepřové maso
Vepřové plátky naklepeme, osolíme a okmínujeme. Poklademe plátky slaniny, sýra a doprostřed položíme očištěnou mladou cibulku. Důkladně zabalíme do ruliček. Z těch pak krájíme asi centimetrová kolečka ... …více»
|
4. 05. 2010 Vepřové maso
Kapustu povařte, nechte okapat a nakrájejte na plátky. Housky rozkrájejte na kousky a namočte do mléka, pak je vymáčkejte a spolu s kapustou, na kousky pokrájeným bůčkem a oloupanou cibulí pomelte.
... …více»
|
2. 05. 2010 Vepřové maso
Brambory pokrájíme na malé kousky, vložíme do vroucí osolené vody a vaříme do měkka. Když jsou měkké, slijeme je, přidáme teplé mléko, máslo a vyšleháme kaši. Do zchladlé kaše vmícháme syrové vejce. ... …více»
|
29. 04. 2010 Vepřové maso
Římský hrnec namočíme do studené vody asi na 15 minut. Maso nakrájíme na kousky a cibuli nahrubo. Maso osolíme, promícháme s kořením a vložíme na dno římského hrnce. Hrnec přiklopíme a dáme péci do tr ... …více»
|
29. 04. 2010 Vepřové maso
Na sádle opečeme po obou stranách na plátky nakrájenou, osolenou, opepřenou a v mouce obalenou kýtu.
Vyjmeme z pánve, na zbylém omastku orestujeme oloupanou a jemně nasekanou cibuli, vložíme opečené ... …více»
|
29. 04. 2010 Vepřové maso
Cibuli nakrájíme nakolečka a slaninu na nudličky.
Do pekáče nebo zapékací mísy nalijeme tenkou vrstvičku oleje, do toho rozložíme plátky šunky. Ty potřeme hořčicí. Na tuto vrstvu rozložíme nenaklepa ... …více»
|
29. 04. 2010 Vepřové maso
Kotlety naklepeme. Na oleji je zprudka opečeme, pak je podlijeme vodou a asi 30 minut dusíme.
Po upečení kotlety vyjmeme a dáme do tepla. Do výpeku nasypeme nadrobno nasekanou cibuli, zpěníme, zasyp ... …více»
|
28. 04. 2010 Vepřové maso
Vepřové plátky rozklepeme. Žampióny nakrájíme na kousky.
Slaninu nakrájíme na nudličky a zprudka vypečeme. Přibližně 3 lžíce odebereme, ke zbytku přidáme žampiony a chvilku restujeme.
Připravené p ... …více»
|
28. 04. 2010 Vepřové maso
Maso nakrájíme na nudle. Osolíme, opepříme a na oleji prudce osmahneme. Pak teplotu snížíme a maso dusíme ve vlastní šťávě doměkka. Dle potřeby podlijeme vodou.
Mezitím si nakrájíme okurky a kapii na ... …více»
|