Vložil: | KatenkaS |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 32 |
|
|
Použité suroviny receptu Nádivka, a to velikonoční:
400 g vařená, uzená, vepřová krkovice
| 5 housek
| 250 ml mléka
| 2 lžíce sekané petrželky
| muškátový květ
| sůl
| 4 vejce
| olej na vymazání zapékací mísy
Postup přípravy receptu Nádivka, a to velikonoční:
Je to recept od mojí nové tchyně, druhé maminky.
Je to porce pro 4, tak do malého pekáčku, naše nová babička říkala, že ona to dělá tak ze 30 housek (dle toho musíš upravit i ostatní přísady) Že je lepší dát více masa, vařeného nejlépe den předem a méně mléka :-)
Tak a zde je recept:
Housky sou lepší z předchozího dne, pokrájejí se na kostičky a přelijí se mlékem. Po chvíli se z housek vymačká přebytečné mléko a přidají se k nakrájenému masu. Ochutíme solí, mušk.květem a petrželkou.
Z vajec oddělíme bílky. Žloutky v hrnečku rozšleháme a přilijeme do mísy k ostatním přísadám. Vše opět důkladně promícháme. Zdá. li se směs příliš suchá, tak dolijeme mléko, ale jak sem říkala s mlékem opatrně.
K bílkům přidáme lžičku studené vody a ušleháme tuhý sníh. Po lžících ho opatrně vmícháváme do masové směsi. Hmota se nesmí drobit ani téci… měla by být lehká a vláčná.
Pak se vrství do zapékací mísy a to stejnoměrně. Vložíme do vyhřáté trouby na 190°C a pečeme přibližně 30 až 40 min.
Stejně tak se do nádivky může přidat kuřecí maso, kopřivy nebo pažitka :-)
Fotky receptu Nádivka, a to velikonoční:
Fotky vložil: KatenkaS,MichelePrg,Olča4,tvackova1,vocjan