![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
26. 03. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vepřové panenky plněné pórkem: Vepřové panenky opláchneme, zlehka osušíme a každý plátek podélně rozkrojíme asi do dvou třetin. Lehce naklepeme, osolíme, poklademe plátky anglické slaniny, nadrobno nakrájenými žampióny, pórkem a ni ... …více»
|
![]() |
26. 03. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vepřové nudličky v pivní omáčce: Maso nakrájíme na nudličky a zprudka opečeme. Přidáme nakrájenou cibuli, sůl, pepř a orestujeme. Zalijeme vývarem a dusíme pod poklicí. Ke konci přidáme nakrájenou mrkev s fazolkami. Měkké maso se zel ... …více»
|
![]() |
25. 03. 2008 Vepřové maso Žádné hodnocení
Příprava receptu Vepřová žebírka podle pražského uzenáře: Žebírka naklepeme. Na části másla osmahneme cibuli, přidáme mozeček, šunku a žampióny, osolíme, podusíme a spojíme vejcem. Touto směsí plníme žebírka, svineme ke kosti, obalíme plátkem slaniny a pečem ... …více»
|
![]() |
25. 03. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Plněné vepřové žebro: V masu vyřízneme kapsu. Švestky necháme namočené 1/2 hodiny ve víně. Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky. Švestky necháme okapat, rozkrájíme na malé plátky a smícháme s kořením, cukrem, jablky a str ... …více»
|
![]() |
25. 03. 2008 Vepřové maso Žádné hodnocení
Příprava receptu Vepřové žebírko po benecku: Z jemně strouhaných brambor, mléka, mouky, česneku, koření a vajec připravíme těsto stejné jako na bramboráky, pouze vylepšené jedním vejcem navíc. Z vepřové pečeně odsekneme obratlovou kost, ukrojíme ... …více»
|
![]() |
25. 03. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Plněné cibule na makóský způsob: Cibuli stejné velikosti očistit a omýt. Zespoda odříznout slabý plátek, svrchu asi 1/4. Vnitřek vydlabat tak, aby mohly být naplněny. Syrové vepřové maso pokrájet na kostičky. Na oleji dozlatova osmaž ... …více»
|
![]() |
25. 03. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pečená vepřová kotleta: Do špalíku kotlety uděláme z obou stran několik zářezů nožem a do každého otvoru zasuneme proužek špeku. Vepřovou kotletu ještě nahoře jemně nařízneme do tvaru mřížky, potřeme olejem, posypeme kořen . ... …více»
|
![]() |
25. 03. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Tlačenka z vepřového kolena: Kolena očistíme, nad plamenem zbavíme štětin. Spolu s cibulí a kořením uvaříme do měkka. Libové maso oddělíme od kůže a tučného masa a nakrájíme na malé kousky a smíchámé s pomletým tučným masem a kůž ... …více»
|
![]() |
25. 03. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vepřová kotleta na tokajský způsob: Kotlety lehce naklepeme. Osolíme, z obou stran obalíme v mouce a v troše horkého oleje opéčeme maso tak, až dostane barvu. Vyjmeme z pánve a přendáme do hrnce. Ve zbytku oleje orestujeme na plátky pok ... …více»
|
![]() |
25. 03. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vepřové kotlety se žampióny: Kotlety osolíme, opepříme, poprášíme moukou a opečeme na tuku. Vyjmeme a dáme do tepla. Dolejeme trochu vody, přidáme kmín a dáme dusit plátky žampiónů. Vejce rozšleháme a dáme k houbám, dochutíme sol ... …více»
|