Použité suroviny receptu Dušené kořeněné vepřové maso :
1 velká nasekaná cibule
| 2 nasekané stroužky česneku
| 1/2 lžičky soli
| 1/2 lžičky mletého kmínu
| 1/4 lžičky mletého černého pepře
| 1,5 kg libového vepřového masa bez kosti
| 1 l vody
| 125 g jemně nasekaných dýňových semen
| 1 lžíce citronové šťávy
Postup přípravy receptu Dušené kořeněné vepřové maso :
Vepřové maso nakrájíme na 5 cm kostky a vložíme do kastrolu. Přidáme ostatní suroviny, kromě dýňových semen a citronové šťávy. Na mírném ohni vaříme pod pokličkou asi 2 hodiny. Po přidání semen dýně necháme asi 5 minut vydusit, aby směs trochu zhoustla. Nakonec podle chuti okořeníme, přisolíme a vmícháme citronovou šťávu. Pokrm ihned podáváme s vařenou rýží.