Postup přípravy receptu Ostré kotlety:
Na trošce oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme na kousky nakrájenou červenou papriku a rajčata (můžeme předem spařit a oloupat). Zeleninu podusíme, až nám vnikne skoro pasta (ještě se při pečení "dodělá"). Přidáme chilli koření, pepř a špetku cukru. Naklepané kotlety naložíme do této pasty alespoň na hodinu, - nesolíme!!!
Poté kotlety vložíme do vymazaného pekáčku či plechu, osolíme a navrch dáme zbylou zeleninovou pastu, která se na kotletách neudržela. Přiklopíme, nebo přikryjeme alobalem a pečeme doměkka v závislosti na výkonu trouby. Před dopečením odkryjeme a otočíme.
Tip: Kdo má rád česnek, může přidat do zeleniny 2-3 stroužky, chuť bude zajímavější