Postup přípravy receptu Vepřová pečeně se zelím a knedlíkem:
Do omytého a usušeného masa vetřeme sůl a posypeme ho kmínem. Maso pak vložíme do vymaštěného pekáče a obsypeme ho cibulí nakrájenou na tenká kolečka. Krkovici podlijeme částí vývaru a zaklopenou ji pečeme při teplotě kolem 200 °C cca 90 minut, občas ji přeléváme výpekem a dle potřeby podlíváme vývarem.
Jakmile je maso téměř měkké, odklopíme ho a při teplotě kolem 190 °C pečeni dopečeme. V průběhu pečení masa si připravíme zelí, začneme tím, že zbylou cibuli necháme zesklovatět na sádle (orestujeme ji), přidáme dvě lžíce hladké mouky, chvíli ji přerestujeme i s cibulkou a pak přidáme zelí i s nálevem. Za občasného míchání zelí několik minut dusíme. Nakonec zelí dochutíme cukrem a solí a ještě chvíli podusíme. Jakmile je pečeně dopečená, vyjmeme ji z výpeku, naporcujeme ji na jednotlivé plátky a uchováme v teple. Výpek zaprášíme moukou a za stálého míchání. přidáme zbylý vývar, který necháme zhoustnout, vyrobíme tak chutnou omáčku, kterou pak podléváme maso. Plátky vepřové pečeně servírujeme se zelím a samozřejmě s houskovým nebo bramborovým knedlíkem.
Fotky receptu Vepřová pečeně se zelím a knedlíkem:
Fotky vložil: Natural,zanedz,Olča4,damami,evr5,evabel