Použité suroviny receptu Zapékané vepřové kotlety s bramborem a sýrem:
250 ml smetana na vaření
| 4 ks brambory
| 4 ks vepřové kotlety bez kosti
| 200 g tvrdý sýr
| podle chuti: mletý černý pepř
| 3 stroužky česnek
| podle chuti: sůl
| podle potřeby: olej
Postup přípravy receptu Zapékané vepřové kotlety s bramborem a sýrem:
Brambory omyjeme kartáčkem a nakrájíme na plátky silné asi 1 mm. Možno nastrouhat na okurkovém struhadle.
Maso očistíme a naklepeme. Česnek utřeme se solí a pepřem. Touto pastou potřeme kotletky z obou stran.
Nyní vytřeme zapékací misku olejem a poklademe krájenými syrovými brambory, osolíme podle chuti. Druhou vrstvu bude tvořit maso a opět brambory, horní vrstva je opět maso.
Vše přelijeme smetanou a dáme péci do trouby. Když smetana vysmahne, posypeme vše strouhaným sýrem a zapečeme.
Zapečené kotlety podáváme se zeleninou.
Fotky receptu Zapékané vepřové kotlety s bramborem a sýrem: