![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
25. 03. 2008 Vnitřnosti
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pečená husí játra na maďarský způsob: Před přípravou pokrmu namočit husí játra na půl hodiny do mléka. Po vyjmutí nechat okapat, osušit čistým ubrouskem a osolit. V hrnci rozpustit sádlo, vložit játra a orestovat jen několik minut, než zí ... …více»
|
![]() |
23. 03. 2008 Vnitřnosti
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Játra na koření: Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Přidáme koření a šťávu i dužinu z citronu. Pořádně promícháme a vložíme do směsi na kousky nakrájená játra. Necháme 30 minut odležet. Na rozpáleném oleji ... …více»
|
![]() |
23. 03. 2008 Vnitřnosti
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Husí játra na víně: Očištěná husí nebo kachní játra pečlivě opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na silnější plátky. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme je na silnější terče nebo osminky.
Připravené plátky ... …více»
|
![]() |
21. 03. 2008 Vnitřnosti
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Smetanové frikasé ze selátka: K drobům ze selátka patří: nožičky, ocásek, plíce, játra, srdce. Nožičky a vnitřnosti dobře omýt a nechat okapat. Drobně nakrájenou cibulku nechat na oleji zesklovatět. Zalít trochou vody a dusit, než ... …více»
|
![]() |
21. 03. 2008 Vnitřnosti
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zadělávané husí nebo kuřecí drůbky: Drůbky očistíme, omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Pak k nim přidáme cibuli a zeleninu nakrájenou na kolečka. Z másla a mouky si uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem, přilijeme ... ... …více»
|
![]() |
21. 03. 2008 Vnitřnosti
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jaternicový prejt: Hlavu a bůček uvaříme v osolené vodě tak, aby maso zůstalo tužší, a spolu se zvlášť uvařenými plícemi je umeleme v masovém strojku. Do mísy dáme ve vývaru namočené vymačkané žemle, přidáme jemně umlet ... …více»
|
![]() |
20. 03. 2008 Vnitřnosti
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Játrové toasty: Omytá a ošištěná kuřecí játra orestujeme pár minut na pánvi na polovině másla a nakonec je zastříkneme šťávou z poloviny citronu, osolíme, sejmeme z ohně a necháme vychladnout. Mezitím opečene krajíčk ... …více»
|
![]() |
18. 03. 2008 Vnitřnosti
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dršťky s uzeným masem: Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zředíme vývarem a povaříme v hustší omáčku, do které přidáme zázvor, utřený česnek a majoránku. Podle chuti omáčku osolíme a opepříme. Do omáčky vložím ... …více»
|
![]() |
17. 03. 2008 Vnitřnosti
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Telecí játra s jablky: Jablka oloupeme, rozčtvrtíme, vyjmeme jádřince a nakrájíme na dílky. Dílky pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědly. Plátky jater obalíme v mouce a mouku lehce setřeseme. Obalená játra vložíme do pán ... …více»
|
![]() |
17. 03. 2008 Vnitřnosti
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vepřová játra s houbami: Omytá a odblaněná játra osušíme, pokrájíme na silnější plátky a opepříme. Slaninu také pokrájíme, opečeme, vyndáme z pánve a uložíme do tepla, nebo do vyhřáté trouby. Ve výpeku upečeme játra z obou st ... …více»
|