Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
18. 03. 2011 Zvěřina
Zvěřinu nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme, obalíme v mouce a spolu s na plátky nakrájeným bůčkem, nakrájenou cibulí a trochou nastrouhaného černého chleba vrstvovitě naplníme do hrnce. Přilijeme ... …více»
|
16. 03. 2011 Zvěřina
Bažanta nakrájíme na porce a osolíme. V tlakovém hrnci rozpustíme mast spolu s uzenou slaninou, nakrájenou na kostičky a bažanta na ní opečeme. Přidáme očištěnou a na kolečka nakrájenou cibuli, mrkev, ... …více»
|
2. 03. 2011 Zvěřina
Prsa z mladých bažantů vykostíme, naklepeme, namočíme do osoleného mléka. Necháme několik hodin odpočívat na chladném místě. Pak je z mléka vybereme a osušíme ubrouskem. Žloutky s vínem, olejem a smet ... …více»
|
26. 02. 2011 Zvěřina
Kýtu osolíme a okořeníme. Poklademe slaninou a na kolečka nakrájenou cibulí. Podlijeme vodou a vínem. Upečeme doměkka. ... ... …více»
|
18. 01. 2011 Zvěřina
Před úpravou maso naložíme. Mořidlo připravíme svařením 1 dílu octa, 4 dílů vody, špetky soli, bobkových listů, nového koření, černého pepře a jalovce. Dál přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, petržel, ... …více»
|
16. 12. 2010 Zvěřina
Sušené švestky namočíme do jablečné šťávy a přidáme skořici. Maso opečeme na oleji, osolíme, opepříme, zeleninu nakrájíme na kostičky a přidáme k masu, opečeme. Přidáme vařená rajčata, bobkový list a ... …více»
|
4. 12. 2010 Zvěřina
Bažanta omyjeme, osolíme a okořeníme. Plníme nádivkou, kterou připravíme v misce. Smícháme pokrájené rohlíky na kostičky, rozmíchaná vejce, a pokrájená jatýrka a směs zalijeme rozpuštěným máslem. Do n ... …více»
|
2. 12. 2010 Zvěřina
Prolisovaný česnek smícháme se solí a lžíci oleje.
Maso opláchneme, pečlivě odblaníme a nakrájíme na malé nudličky. Dáme je do mísy a přimícháme česnekovou pastu. Promícháme a necháme 1-2 hodiny v ch ... …více»
|
10. 11. 2010 Zvěřina
cibulku nakrájíme na drobno a smažíme na oleji do hněda. Potom nakrájené maso přihodíme k cibuli a necháme maso zatáhnout. Až je maso zatažené, zasypeme hladkou moukou a červenou paprikou, chvilku res ... …více»
|
25. 09. 2010 Zvěřina
Maso protáhneme hustě slaninou, osolíme a dáme s nakrájenou cibulí, kořenovou zeleninou a kořením péct. Zaléváme vodou podle potřeby, aby se nám nepřipekl. Když je maso měkké, poprášíme ho moukou a ne ... …více»
|