Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
4. 02. 2010 Zvěřina
Příprava receptu Srnčí ragú s rajčatovým protlakem: Maso omyjeme, osušíme, odblaníme, nakrájíme na kostky. Nadrobno nasekanou cibuli a na kostičky nakrájenou zeleninu opražíme na oleji, přidáme maso, prudce opečeme, poprášíme moukou, ještě krátce opraž ... …více»
|
1. 01. 2010 Zvěřina
Příprava receptu Jelení gulášek: Maso nakrájíme na kostky a osmahneme, dáme so 3/4 l vody do pomalého hrnce. Cibuli také osmahneme a ke konci přidáme papriku, směs přidáme k masu do pomalého hrnce, pak přidáme chilli a sůl. Zapneme n ... …více»
|
1. 01. 2010 Zvěřina
Příprava receptu Srnčí řízky s česnekem: Srnčí kýtu omyjeme, nakrájíme na dvoucentimetrové plátky a naklepeme je. Osolíme je, opepříme a potřeme utřeným česnekem. Obalíme je nejprve v hladké mouce, potom ve vajíčku a nakonec ve strouhance. Ř ... …více»
|
29. 12. 2009 Zvěřina
Příprava receptu Kuchařská pohotovost - Kančí paštika: Očištěné maso i slaninu nakrájíme na kostky, smícháme s namletým kořením, zalijeme vínem a koňakem, přidáme špetku cukru, sůl, bobkový list a tymián. Promícháme a necháme v chladu marinovat, nejlépe 2 ... …více»
|
29. 12. 2009 Zvěřina
Příprava receptu Kuchařská pohotovost - Kančí guláš na víně: Na sádle postupně orestujeme nahrubo nastrouhanou zeleninu, nadrobno nakrájenou cibuli a kostky masa. Poprášíme mletou paprikou, promícháme, přidáme rajský protlak, povidla, a zalijeme vývarem a vínem ... …více»
|
29. 12. 2009 Zvěřina
Příprava receptu Kuchařská pohotovost - Srnčí hřbet s vinnou omáčkou, odpalovanými noky a bruselskou kapustou: Srnčí hřbet vykostíme, očištěné maso svážeme do válečku, opepříme, posypeme nadrceným jalovcem, nasekaným tymiánem a dáme nejlépe přes noc zaležet. Zbylé kosti i se šlachami dáme do trouby na 180 stup ... …více»
|
29. 12. 2009 Zvěřina
Příprava receptu Kuchařská pohotovost - Kančí panenka s omáčkou cumberland a salátem s liškami: Kančí panenky svážeme do válečku, opepříme, zalijeme borovičkou a necháme asi půl hodiny zaležet.
Mezitím si připravíme omáčku cumberland a salát s liškami:
Na rozehřátém oleji orestujeme nastrouhan ... …více»
|
22. 12. 2009 Zvěřina
Příprava receptu Šťavnaté řízky z divočiny: Maso odblaníme, nakrájíme na řízky, zaječí stehna vykostíme a naklepeme. Do misky si dáme olej, sůl a rozmačkaný česnek, zamícháme a potřeme s tím maso, které necháme do druhého dne ... …více»
|
18. 11. 2009 Zvěřina
Příprava receptu Bažant na másle: Bažantí maso (prsíčka nebo i stehýnka) protáhneme slaninou a dobře osolíme. Dovnitř vložíme dva plátky slaniny a oříšek másla, dáme na rozpuštěné máslo a pečeme do měkka. Je-li třeba, slabě podlijeme. ... …více»
|
16. 11. 2009 Zvěřina
Příprava receptu Šašlík z daňka: Maso nakrájíme na malé kostky. Olej vymícháme s citrónovou šťávou, prolisovaným česnekem, se solí a pepřem. Touto směsí zalijeme maso a odložíme na 3 hodiny na chladné místo. Potom střídavě napichujem ... …více»
|