Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
16. 11. 2009 Zvěřina
Příprava receptu Zaječí pečeně na česneku s houbami: Pečeň nakrájíme a přidáme k nakrájené cibulce a slanině. Posypeme pepřem, kmínem a na plátky nakrájeným česnekem. Lehce opražíme, přidáme předem namočené houby, mírně podlijeme vodou a přikryté dusíme ... …více»
|
16. 11. 2009 Zvěřina
Příprava receptu Husa divoká pečená s bylinkami: Husu omyjeme a osolíme i zevnitř. Přes noc odložíme na chladné místo.
Petrželku, tymian, šalvěj, bazalku a majorán drobně nasekáme a smícháme s máslem. Směsí potřeme hus i zevnitř, vložíme do ní jabl ... …více»
|
16. 11. 2009 Zvěřina
Příprava receptu Zaječí závitky: Maso nakrájíme na řízky a naklepeme. Osolíme, opepříme a obložíme plátky anglické slaniny, olivami, kousky oloupaného citrónu, zavineme, provážeme provázkem a osmahneme na másle. Maso za stálého p ... ... …více»
|
16. 11. 2009 Zvěřina
Příprava receptu Dušený zajíc se sardelemi: Zajíce očistíme, dobře omyjeme a naporcujeme. Na rozpáleném másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme zajíce, osolíme, opepříme, přidáme špetku tymianu, bobkový list a přikryté pomalu dusíme. ... …více»
|
16. 11. 2009 Zvěřina
Příprava receptu Dušený zaječí hřbet s rajčaty: Hřbet omyjeme, prošpikujeme nakrájenou slaninou, osolíme a na rozpuštěném másle pečeme. Když je maso měkké, přidáme rajčatový protlak dle chuti citrónovou šťávu, víno a trochu cukru. Všechno společně ... …více»
|
16. 11. 2009 Zvěřina
Příprava receptu Ražniči ze zajíce: Maso nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme. Na jehly střídavě napichujeme maso, nakrájenou šunku, kolečka cibule, kousky slaniny a všechno osolíme a opepříme. Ražniči na oleji osmahneme, podlijeme v ... …více»
|
14. 11. 2009 Zvěřina
Příprava receptu Jelení filé s červenou řepou: Uvařenou červenou řepu nastrouháme, udusíme na másle, přidáme sůl, cukr a citrónovou šťávu. Několik minut dusíme. Maso nakrájíme na plátky, prošpikujeme slaninou, pokapeme citrónovou šťávou a posypeme ... …více»
|
14. 11. 2009 Zvěřina
Příprava receptu Jelení kotlety se sýrem: Nakrájenou cibuli zpěníme na másle. Maso, bůček a housku pomeleme, přidáme orestovanou cibuli, petrželku, sůl, pepř, tymian, strouhaný sýr a důkladně promícháme.
Z hmoty formujeme kotlety, které oba ... …více»
|
14. 11. 2009 Zvěřina
Příprava receptu Krokety ze zaječí pečínky: Makaróny uvaříme ve slané vodě a spolu s masem a šunkou pomeleme. Masu promícháme, osolíme, opepříme a přidáme tolik žloutků a smetany, aby se směs dala dobře formovat. Z hmoty vyformujeme válečky, kt ... …více»
|
14. 11. 2009 Zvěřina
Příprava receptu Zajíc na rajčatech a žampiónech: Maso prošpikujeme slaninou, do pekáče vložíme na kostky pokrájenou zbylou slaninu a cibuli, přidáme maso. Mírně podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, nakrájíme na ... …více»
|