Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
21. 10. 2007 Zvěřina
Příprava receptu Dušený bažant s jablky : Dobře očištěného bažanta osolíme, opepříme, a prošpikujeme na prsou a na stehnech slaninou, případně bažanta obalíme plátky slaniny a dusíme za stálého podlévání. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, na ... …více»
|
21. 10. 2007 Zvěřina
Příprava receptu Pečená koroptev: Koroptev očistíme a osolíme, neodstraňujeme hlavu ani nohy. Protáhneme ji slaninou, případně ji zabalíme do tenkých plátků slaniny, které přivážeme nití. Dáme do pekáčku, poklademe plátky másla a podl ... …více»
|
21. 10. 2007 Zvěřina
Příprava receptu Jelení řízky na víně: Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky a naklepeme. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Slaninu nakrájíme na kousky. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky.
Připravené řízky osolím ... …více»
|
21. 10. 2007 Zvěřina
Příprava receptu Brněnský bažant na víně: Dobře očištěného bažanta vykostíme a rozdělíme na porce. Do každé vložíme slaninu a cibuli. Osolíme, zalijeme vínem a necháme přes noc odležet. Jednotlivé porce zabalíme do plátku slaniny, na pekáči r ... …více»
|
21. 10. 2007 Zvěřina
Příprava receptu Bifteky ze srnčího masa: Z dobře odleželé kýty nakrájíme přes vlákno řízky silné asi 1 cm. Pečlivě je odblaníme, jemně naklepeme, protneme slaninou, opepříme, potřeme olejem a necháme v chladničce hodinu odležet. Těsně před p ... …více»
|
21. 10. 2007 Zvěřina
Příprava receptu Bažantí prsa s hruškami: Bažanta naložíme, osolíme, opepříme a okořeníme podle chuti. Prsa naplníme plátky oloupané hrušky a šunkou a obalíme v mouce. Zprudka opečeme na směsi oleje a másla dokud není maso měkké. Pak přidáme ... …více»
|
21. 10. 2007 Zvěřina
Příprava receptu Srnčí svíčková s ostružinami: Troubu předehřejeme na 180°C, srnčí svíčkovou omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. V pekáčku rozehřejeme olej a maso na něm ze všech stran opečeme. Podlijeme vývarem a pečeme 10 - 15 minut. Mezití .. ... …více»
|
17. 10. 2007 Zvěřina
Příprava receptu Bažant na broskvích: Bažanta rozčtvrtíme, částečně vykostíme a odstraníme kůži. Osolíme a opepříme. Maso vložíme na pánev s rozehřátým máslem a lehce osmahneme. Přilejeme víno a dusíme téměř doměkka. Nakrájené broskve při ... …více»
|
17. 10. 2007 Zvěřina
Příprava receptu Zajíc na kaparech: Odblaněné maso protáhneme proužky slaniny obalenými v mletém pepři. Osolíme. Na zbytku slaniny osmahneme najemno nakrájenou cibuli, přidáme maso, podlejeme vínem a zvolna pečeme. Když je zajíc upečený ... …více»
|
12. 10. 2007 Zvěřina
Příprava receptu Dančí kýta na rozmarýnu: Dančí kýtu prošpikujem, osolíme, opepríme. Z medu, citronové, pomerančové štavy a čer. vína udělame potěr na maso. Dáme péct na 190°C hodinu a pul.Poté pridáme rozmarýn a dopékame dalsí hodinu ale už ... …více»
|