Vložil: | Swinga |
Porcí: | 10 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Medová koule plněná nugátem:
3 vajce
| 130g rozpuštěného másla
| 100g tekutého medu
| 5 lžic mléka
| 200g mouky
| 2 lžičky prášku do peč,
| 1 špetka soli
| na špičku nože mletý zázvor a skořice
| 100g světlého nugátu s griliášem
| 400ml vychlazené smetany ke šlehání
| 2 lžíce moučkového cukru
| 2sáčky stužovače šlehačky
| 30g másla
| 1lžíce medu
| 70g jemné hořké čokolády
| 1 dortová forma průměr 24cm
| strouhanka a tuk na vysipaní formy
Postup přípravy receptu Medová koule plněná nugátem:
1. Dno formy pomažeme tukem, vysypeme strouhankou a uložíme do chladu.
2. Všechny tekuté přísady na kopuli dáme do dobře uzavíratelné nádoby (obsah 3l )
na ně dáme suché přísady. Důkladně uzavřeme a asi 2 minuty intenzivně protřepáváme. Potom šlehací metlou ještě krátce promícháme , aby se všechny
ingredience odlepily od kraje a řádně smíchaly
3 Připravenou dortovou formu naplníme těstem.
Teplota pečení :
Elektrická trouba předehřátá na 175 stupňů celsia.
Horkovzdušná trouba na 160 stupňů celsia.
Doba pečení asi 30-35 minut.
Po upečení necháme ještě 5 minut odpočinout ve formě, potom opatrně
uvolníme otevírací kruh. Hotový korpus vyklopíme na kuchyňskou
mřížku a necháme vychladnout.
4. Dortový korpus lžíci vydlabeme směrem od středu ke kraji do hloubky
1cm , dokola ponecháme 1cm široký okraj. Do misky rozdrobíme vybrané těsto.
5. Nugát na náplň nasekáme nahrubo. Vychlazenou smetanu ke šlehání s moučkovým
cukrem a ztužovaček ušleháme do tuha.
6. Opatrně vmícháme sekaný nugát a hmotu kopulovitě vrstvíme do vydlabaného
Korpusu.
7 Šlehačkovou kopuli hustě pokryjeme drobky vydlabaného těsta a dáme do chladu.
8 V kastrolu necháme při nízké teplotě rozpustit jemnou hořkou čokoládu, med a máslo.
9 Vzniklou čokoládovou polevou tvoříme pomoci lžičky čáry na vrstvě drobků.
Ještě jednou uložíme asi na hodinu do chladu.
Fotky receptu Medová koule plněná nugátem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!