Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 31.01. 2025
Dnes má svátek Marika
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Medová koule plněná nugátem

fotka Medová koule plněná nugátem
Vložil:
Porcí:10
Doba přípravy: 50 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Medová koule plněná nugátem:

3 vajce  | 130g rozpuštěného másla  | 100g tekutého medu  | 5 lžic mléka  | 200g mouky  | 2 lžičky prášku do peč,  | 1 špetka soli  | na špičku nože mletý zázvor a skořice  | 100g světlého nugátu s griliášem  | 400ml vychlazené smetany ke šlehání  | 2 lžíce moučkového cukru  | 2sáčky stužovače šlehačky  | 30g másla  | 1lžíce medu  | 70g jemné hořké čokolády  | 1 dortová forma průměr 24cm  |  strouhanka a tuk na vysipaní formy

Postup přípravy receptu Medová koule plněná nugátem:

1. Dno formy pomažeme tukem, vysypeme strouhankou a uložíme do chladu.

2. Všechny tekuté přísady na kopuli dáme do dobře uzavíratelné nádoby (obsah 3l )
na ně dáme suché přísady. Důkladně uzavřeme a asi 2 minuty intenzivně protřepáváme. Potom šlehací metlou ještě krátce promícháme , aby se všechny
ingredience odlepily od kraje a řádně smíchaly

3 Připravenou dortovou formu naplníme těstem.

Teplota pečení :
Elektrická trouba předehřátá na 175 stupňů celsia.
Horkovzdušná trouba na 160 stupňů celsia.
Doba pečení asi 30-35 minut.

Po upečení necháme ještě 5 minut odpočinout ve formě, potom opatrně
uvolníme otevírací kruh. Hotový korpus vyklopíme na kuchyňskou
mřížku a necháme vychladnout.

4. Dortový korpus lžíci vydlabeme směrem od středu ke kraji do hloubky
1cm , dokola ponecháme 1cm široký okraj. Do misky rozdrobíme vybrané těsto.

5. Nugát na náplň nasekáme nahrubo. Vychlazenou smetanu ke šlehání s moučkovým
cukrem a ztužovaček ušleháme do tuha.

6. Opatrně vmícháme sekaný nugát a hmotu kopulovitě vrstvíme do vydlabaného
Korpusu.

7 Šlehačkovou kopuli hustě pokryjeme drobky vydlabaného těsta a dáme do chladu.
8 V kastrolu necháme při nízké teplotě rozpustit jemnou hořkou čokoládu, med a máslo.
9 Vzniklou čokoládovou polevou tvoříme pomoci lžičky čáry na vrstvě drobků.
Ještě jednou uložíme asi na hodinu do chladu.


Fotky receptu Medová koule plněná nugátem:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Medová koule plněná nugátem
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !