40 dkg rýže
| 8 dkg másla
| 3 dkg morku z hovězí kosti
| 1/2 menší cibule
| 2 dl bílého vína
| špetka šafránu
| 15 dkg strouhaného sýra
| 15 dkg šunky
| hovězí vývar podle potřeby
| rajče a petrželka na ozdobu
Postup přípravy receptu Mělnické rizoto:
Nasekanou cibuli se syrovým morkem dáme zpěnit na polovině másla. Když cibule zrůžoví, přidáme rýži, šafrán a promícháme. Za 3 minuty přilijeme víno, pak přiléváme hovězí vývar tak, aby rýže byla potopená. Podusíme doměkka. Před odstavením z ohně přidáme kostičky šunky, zbytek másla a vmícháme třetinu sýra. Zbylým sýrem posypeme rizoto až na talířích. Mělnické rizoto ozdobíme rajčetem a petrželkou.
Fotky receptu Mělnické rizoto:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!