Postup přípravy receptu Mexická kapsa:
Maso omyji a nakrájím na plátky 2 cm. Dám je do mísy a přidám šťávu z limetky nebo citronu, cukr, chilli, sůl, skořici, kůru z limetky, oregano, zamíchám a nechám alespoň 30 min. uležet. Po půl hodině připravím větší a spíš hlubší pánev, rozpálím jí, naleju na ní olej. Mezitím připravím zeleninu: papriky očistím, omyju a nakrájím na slabé plátky, cibuli taktéž. Až mám rozpálenou pánev s olejem, nasypu na ni maso a chvíli za průběžného míchání smažím. Když je maso skoro hotové, přisypu zeleninu a smažím do změknutí zeleniny. Mezitím připravím chleby - rozkrojím je na půl v utvořim uvnitř díru - opatrně roztrhnu těsto. Když je směs hotová, po částech jí nakládám do kapes vytvořených z chleba (je dobré si směs rozdělit, aby vystačila). Na kapsy dám plátek nebo dva sýra a zašoupnu ho přes otvor kapsy do kapsy, aby "zavřel" otvor. Na pekáči všechny půlky dám zapéct do trouby, dokud sýr skoro nerozteče, jen na chvilku. Mezitím si prostřu, naleju vodu s citronem, která je k tomu jako nápoj dobrá a smetanu každému na talíř nebo do misky - smetana vyváží pálivou chuť kapes a voda s citronem je dobrá na zažívání.