Vložil: | Lucie10 |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 55 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 9 |
|
|
Použité suroviny receptu Moje hrachová polévka:
1 lžíce olivového oleje
| 200 g párku nahrájehých na kolečka
| 1 oloupaná cibule nakrájená na drobno
| 2 opoupané a utřené stroužky česneku
| 4 očištěné jarní cibulky nakrájené na kolečka
| 1/4 malého ledového salátu pokrájeného na drobno
| 2 lžičky sekané čerstvé máty
| 1/2 lžičky mletého zázvoru
| 750 ml vody
| 100 g propláchnutého loupaného půleného hrachu
| 200 g mraženého hrášku
| 3/4 lžičky soli
| čerstvě mletý černý pepř
| 50 g strouhaného parmazánu
| snítky čerstvé máty
Postup přípravy receptu Moje hrachová polévka:
Základ této chutné a barevně výrazné polévky tvoří loupaný hrách a zelený hrášek. Parmazán a kousky párku jí přidávají na zajímavosti a sytosti.
1) Ve větším hrnci rozehřejeme olej, na mírném ohni 2-3 minuty opékáme párky a vyndáme je na ubrousek.
2) Do hrnce přidáme cibuli a česnek a dusíme do měkka. přidáme jarní cibulku, salát, mátu a zázvor a pod pokličou dusíme 5 minut.
3) Přilijeme vodu a přidáme loupaný hrách. Uvedeme do varu, pak stáhneme plamen a pod pokličkou vaříme za občasného zamíchání na mírném ohni 40 minut.
4) Přidáme zmražený hrášek, opět uvedeme do varu a vaříme dalších 5 minut, aby hrášek změkl. Odstavíme polévku z ohně a necháme trochu vychladnout.
5) V několika dávkách polévku rozmixujeme do hladka, případně ji propasírujeme sítkem. Nalijeme polévku zpátky do hrnce, přidáme párky a prohřejeme. Ochutníme solí a trochou pepře. Hotovou polévkku naléváme na talíř, zdobíme parmazánem a mátou. Podáváme s křupavým pečivem.
Dobrou chuť.
Fotky receptu Moje hrachová polévka:
Fotky vložil: MichelePrg,damami,Marci7,tvackova1,Natural,Nandiči,jimas