Vložil: | Martinna |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 65 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Babiččin perník:
1 šálek vařící vody
| 1/2 šálku jemných ovesných vloček
| 2 a 1/2 lžíce másla
| 3 lžíce medu
| 1 lžíce melasy
| 1 ks velké vejce
| 3 šálky hladké mouky polosvětlé
| 2 lžíce sladovitu (nebo cukru)
| 1 a 1/2 lžíce perníkového koření (Kotányi)
| 1 a 1/2 lžičky soli
| 2 lžičky instantního droždí
| hrst rozinek nebo sušených brusinek
Postup přípravy receptu Babiččin perník:
Na dno nádoby v troubě nasypu vločky, zaleji vařící vodou a nechám trochu vychladnout. Přidám máslo, med, melasu a vejce, pak mouku a suché ingredience. Výsledkem je voňavý, nadýchaný perník. Perník je opravdu moc dobrý.
Vypínám 10 minut před koncem (tj. po 55 minutách pečení, je možné vyzkoušet špejlí).
Fotky receptu Babiččin perník:
Fotky vložil: hlouskova,hanina51