Postup přípravy receptu Dvojbarevná piškotová roláda:
Žloutky vyšleháme s cukrem, vmícháme střídavě mouku a sníh vyšlehaný se špetkou soli. Rozdělíme na poloviny a do jedné vmícháme kakao s olejem. Na vymazaný plech stříkáme na délku střídavě pás světlého a pás tmavého těsta těsně vedle sebe. Špejlí příčně přejdeme po těstě asi v 4 cm odstupech, tím vtáhneme tmavé těsto do teplého. Pečeme asi 8 min. Upečené těsto vyklopíme na čistou ve studené vodě namočenou a dobře vyždímanou utěrku, stočíme pevně do rolády i s utěrkou, chvíli necháme, roztočíme, stočíme už bez utěrky a necháme vychladnout.
Obě čokolády rozpustíme ve vodní lázni, necháme trochu vychladnout. Vyšleháme do pěny vanilkový cukr a žloutky, vmícháme čokoládu, necháme vychladnout. Potom přidáme šlehačku, vmícháme nabobtnanou a rozpuštěnou želatinu a naplníme roládu. Roládu stočíme a dáme do chladničky ztuhnout. Nepoléváme žádnou polevou ani necukrujeme. Podáváme celou, až na stole ji krájíme, aby se ukázal její pěkný design.