Použité suroviny receptu Hruškový koláč se zázvorem:
200 g másla
| 150 g cukru
| 200 g polohr. mouky
| 2 lžičky prášku do pečiva
| 3 lžičky ml. zázvoru
| 3 vejce
| 500 g hrušek
| 1 lžička cukru
Postup přípravy receptu Hruškový koláč se zázvorem:
Necháme změknout máslo, potom ušleháme 175 g másla s cukrem.
Prášek do pečiva vmícháme do mouky, přidáme k máslovému krému s vejcem a zázvorem a vypracujeme hladké těsto.Troubu zahřejeme na 180 stupňů. Dortovou formu vymažeme tukem a dáme do ní těsto. Hrušky omyjeme, oloupeme, rozpůlíme a vykrojíme jádřince. Dužinu pokrájíme na tenké plátky, rozložíme je na těsto a posypeme cukrem.
Zbylé máslo rozdělíme na hrušky. Koláč pečeme ve vyhřáté troubě asi 55 minut.
Upečený koláč chutná studený i teplý.
Fotky receptu Hruškový koláč se zázvorem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!