Postup přípravy receptu Kynutý koláč ze směsi na vánočku:
Připravíme si těsto podle návodu na obalu. Necháme vykynout. Během kynutí těsta si připravíme nádivky a drobenku.
Vykynuté těsto rozdělíme na 2 díly a rozválíme na 2 plechy vyložené pečícím papírem.
Okraje těsta potřeme vajíčkem. Na oba koláče rozetřeme tvaroh a na něj lžící klademe hromádky dalších nádivek. Jednotlivé nádivky se mohou i překrývat.
Povrch posypeme drobenkou.
Upečeme.
Tvarohová nádivka: tvaroh, podle potřeby mléko, vanilkový cukr, cukr, vejce
Maková nádivka: mletý mák uvaříme v mléce, přidáme podle chuti cukr a rum, můžeme přidat trochu švestkových povidel a trochu strouhanky (podle požadované hustoty)
Jablečná a švestková povidla rozmícháme, případně trochu naředíme vodou, můžeme přidat i trochu rumu.
Drobenka : 300 g hr. mouky, 200 g cukru a 100 g tuku-vytvoříme drobenku, můžeme do ní přidat vanilkový nebo skořicový cukr